2007-05-21 19:44:10• hírek • István Löchli

Megkezdődtek a Kölcsey Napok

 Jubileumi évet köszönt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium: 450 éves a tanintézmény.

Hétfőn hivatalosan kezdetét vette a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ünnepségsorozata, a Kölcsey Napok. A rendezvény különlegessége, hogy a gimnázium idén ünnepli fennállásának 450. évfordulóját.  Ez alakalomból idén a Kölcsey Napok egy hetesre bővül: a hét minden napján változatos programokat szerveznek a gimnázium diákjai és tanárai.

A hivatalos megnyitón Elek Imre igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd egy történeti áttekintést nyújtott, érintve a 450 éves gimnázium fennállásának eseményeit.

A hétfői rendezvényekew a soknyelvűség volt a jellemző, ugyanis a német színjátszó kör Friedrich Dürrenmatt: A Nagy Romulus történelmi komédiát adták elő. Császár Béla a német színjátszó kör vezetője és egyben a gimnázium tanára kettős ünneplésnek nevezte a hétfői rendezvényt, ugyanis nemcsak a gimnázium 450 éves fennállást, hanem a Német Színjátszó kör megalakulásának 10 éves évfordulóját is megünnepelhetik. A diákok német nyelvű előadása remek fogadtatásban részesült, ami nem is csoda, hiszen ezzel a művel a Temesváron megrendezett Nemzetközi Német Színházfesztiválon díjazásban részesültek.

Párhuzamosan a német előadással a gimnázium másik termében angol nyelvű játékos vetélkedőt szerveztek a gimnázium kilencedikes diákjai részére. A versenyre jelentkező csapatok számos megmérettetésen kellett bizonyítsák, hogy ők sajátították el eddig a legjobban az angol nyelvet.

 
 
 
kolcsey5
 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: