2009-04-09 10:15:37• hírek • Parajdi Andrea

Szimbolikus húsvéti köszöntő

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári képviselete, szülőbizottsága, és diákszövetsége jelképes húsvéti kosarakkal kedveskedett Ilyés Gyula polgármesternek és Csehi Árpád megyei tanácselnöknek. Ezzel a gesztussal is arra kérik a vezetőket, hogy tekintsék szívügyüknek a gimnázium helyzetét.

Csütörtök reggel szimbolikusan 29 húsvéti fatojást kapott ajándékba Ilyés Gyula polgármester és Csehi Árpád megyei tanácselnök a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári képviseletétől, szülőbizottságától, és diákszövetségétől. A festett piros-tojások mindegyike egy osztályt jelképez, s hangsúlyozza az intézmény összetartozását és egységét.

- Azzal a céllal jöttünk ide, hogy ilyen módon is megkérjük a vezetőket, hogy ne feledkezzenek meg rólunk, és tekintsék szívügyüknek az intézményünk sorsát, hiszen az elért eredményeink azt bizonyítják, hogy immár ötven éve az iskola futószalagon termeli az értelmiségieket. Azért, hogy ez továbbra is sikeresen működhessen, egyben kell tartanunk az intézményt - mondta Pataki János, a szülőbizottság képviselője.

 

Bár Csehi Árpád tanácselnököt nem érték el személyesen a gimnázium képviselői, Ilyés Gyula polgármestertől kaptak néhány biztató szót. -Abban reménykedünk, hogy hamarosan Tőkés és Markó leülnek tárgyalni, és sikerül legalább abban megegyezni, hogy ne sürgessék ennyire a költözést. Két év múlva biztosan lenne jobb megoldás is, ugyanis fel fogjuk mérni az összes tanintézményt, s komoly átszervezésbe kezdünk, de addig egyenlőre az épület közös használata tűnik a legjobb lehetőségnek - magyarázta a polgármester.

Pataki János szülőbizottsági tag elmondta, még a továbbiakban is terveznek ilyen irányú megmozdulásokat. Volt rá szándék, hogy huszonkilenc facsemetét ültetnének el valamelyik közterületen, ám ehhez a „tiltakozó akcióhoz" rengeteg pénzre lenne szükség, viszont nem kaptak rá támogatást. „Valószínűleg annyi pénzt összegyűjtünk, hogy a nyolc évfolyamot szimbolizálva, nyolc facsemetét elültethessünk"- nyilatkozta a szülőbizottsági tag. A május elsejei nyitott Kölcsey-napok alkalmával szintén lehetőséget teremtenek arra, hogy kifejezhessék nemtetszésüket az intézményük elköltöztetésére vonatkozóan.

Ilyés Gyula polgármester elmondta továbbra is törődik a Kölcsey helyzetével

A kölcseysek Csehi Árpád tanácselnököt nem találták irodájában, a húsvéti ajándékot a tanácselnök titkárnője vette át

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: