2011-03-31 11:32:07• hírek • Szatmár.ro

Szilveszteri (szexi) gasztronómia

A karácsonyi eszem-iszomot követően mindenkiben túlteng a kalória vagy eluralkodik a teltség érzése.

Egyesek már azon morfondíroznak, hogy januártól miként szabaduljanak meg az illetlenkedő zsírpárnáktól. Mielőtt a nagy fogadalmak éjszakája beköszöntene, lepjük meg párunkat olyan egészséges és vágyfokozó étellel, amitől az éves munkában megfáradva, az óesztendő utolsó- és az újesztendő első napján is garantáltan tüzessé válik.

Füge szerelemöntettel

Elkészítéséhez: másfél evőkanál méz, 3 friss kakukkfű, 25 dkg szárított füge és 2,5 dl vörösbor szükséges.

Első lépésben a fügét annyi vörösborral öntjük le, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a mézet és a kakukkfüvet, aztán lefedjük és az egészet lassú tűzön egy órán át puhára pároljuk. Második lépésben a fügéket kiemeljük és felszeleteljük, közben a kakukkfüvet is kivesszük. Ez alatt az idő alatt a bort közepes hőfokon addig forraljuk, míg az állaga szirupszerű lesz. Végül a fügéket a szósszal leöntjük majd „erotikusan tálaljuk".

Libidótészta

Elkészítéséhez: 25 dkg zeller, 12 dkg száraztészta, 3 dkg fekete olajbogyó, 4 dkg szárított paradicsom, 1 fokhagymagerezd, 1 db hagyma, 4 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só, feketebors és 4 db zsályalevél szükséges.

Az előkészület szakaszában a zellert felszeleteljük és a zöldjét apróra vágjuk. Az olajbogyót, a paradicsomot, a fokhagymát és a hagymát szintén felaprítjuk. Második lépésben a tésztát megfőzzük, közben a zellert, a hagymát és a fokhagymát az olívaolajban hozzávetőleg 5 percig pirítjuk. Ha ezzel készen vagyunk, az olajbogyókat a paradicsommal és a tésztával együtt a serpenyőbe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd a zeller zöldjét is hozzáadjuk. Ízlésünknek megfelelően sóval, borssal ízesítjük és zsályalevéllel díszítjük. Ezeknek a recepteknek köszönhetően egészen biztosan tetőfokára hág majd a libidónk és a vágyak tűzijátékként robbannak a hálószobában. Ha nem is kerülünk be a Rekordok könyvébe, de saját szexuális életünk egyik legizgalmasabb éjszakája lehet, amennyiben (át)szeretkezünk az óesztendőből az újesztendőbe!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: