2019-01-03 12:57:02• hírek • Bede Emőke

Szilveszteri mérleg: 5 felfüggesztett jogsi, 9 bevont forgalmi

430 szolgálatot teljesítő egyenruhás, 300 beavatkozás, több mint 260 pénzbírság - így lehetne röviden summázni az idei szilveszter és újév azon eseményeit, melyek rendőrségi szempontból relevánsak.

Az ünnepi időszakot összegző beszámolóból kiderül, hogy napi szinten kb. 120 rendőr volt szolgálatban annak érdekében, hogy az újév különösebb problémák nélkül köszönthessen be megyénkben. Kb. 300 rendőri beavatkozásra volt szükség, 253 esetben ez a 112-es segélyhívóra befutó bejelentés nyomán valósult meg. Ezek közül mindenképp kiemelkedő a petárdával ünneplők csoportja, melynek vannak igencsak fiatal, illetve már idősödő tagjai is. Az egyenruhásoknak ugyanis sikerült tetten érni huszonhat 11 és 63 év közötti személyt, akik valamilyen tiltott pirotechnikai eszközzel, többnyire petárdával szórakoztak. Emellett hatalmas mennyiségű "municíót" is sikerült lefoglalni, a pár nap eltelte alatt közel 12 ezer darab eszközt koboztak el a rend emberei. Bár intézkedésük sokak számára túlzó lehet, azonban mint arról egy másik cikkünkben beszámoltunk, többen is a kórházba kerültek petárdabalesetek miatt. A rendőrség mindegyik esetben eljárást indított gondatlanságból elkövetett testi sértés és illegális pirotechnikai eszköz használata miatt.


Ugyanakkor a közlekedési rendőrök is folyamatosan jelen voltak Szatmár megye legforgalasabb útszakaszain. A közúti ellenőrzések során két sofőrről is az derült ki, hogy ittasan szállt volán mögé. Egy 26 éves kisgércei fiatalembert kedd reggel Kányaháza területén szondáztattak meg, egy másik 58 éves sofőrt pedig Szatmárnémetiben. Előbbi esetben 0,54 mg/l, utóbbiban pedig 0,79 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a készülék. Mindkét esetben eljárást indítottak a rendőrök. Egy erdődi 53 éves férfi jogosítványát azonban hiába kérte a rendőr, mint kiderült, a sofőr nem rendelkezik ilyennel. Természetesen ő sem úszta meg az ügyet egy morcos pillantással, az egyenruhások jogosítvány nélküli vezetés miatt vonják felelősségre az illetőt. Egyébként december 30. és január 2. között 183 pénzbüntetést róttak ki a szabálytalankodó sofőrökre összesen 37 430 lej értékben.


Ugyanezen közleményben a rendőrség köszönetét is szeretné kifejezni a lakosságnak, ugyanis sem a közlekedésiek, sem a közbiztonságért felelős szervek nem tapasztaltak rendkívüli bűncselekményeket, az ünnep békésen, a törvényeket betartva telt a megyében!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: