2010-01-01 13:24:07• hírek • Szatmár.ro

Szilveszteri hírkavalkád falurul

Mán megin itt van a Szilveszter, ez az igen baráccságos kis ünnep, aminek a falu embere igencsak megörül. A napestig tartó pájinkázás igen jó dolog. Kell ilyenkor a fenének a pezsegő, fogyasszák csak a városiak azt a színezékekkel dúsított nyavalyás italt, csak a feje fáj tülle az embernek, meg fel is puffad tülle, oszt csak büfög. A kisüstinek nincs párja. Azazhogy van, mer' kettesivel érdemes befele venni a testbe. Jó az éjfélbe' is, de ilyenkor mán ajánlatos - az ünnepi hangulat kedvéért - pezsegős pohárbul inni.

Ezen rövid kis bennsőséges felvezető és receptajánlat után honlapunk vidéki tudósítói Boldog Újévet kívánnak az olvasóknak, és most lássuk egy csokorra valót a szilveszteri hírekből - fontos, hogy betartsuk a használati utasítást, és mindegyik után igyunk egy stampóval, mer' másképp megbolondulhatunk a nagy információáradattul. Csuhajja!

Megharapta a teheny

Szilveszter reggel értesítették a mentőszolgálatot, hogy B.N. szatmárudvari röggönygépszerelőt fejés közbe' megharapta a teheny, de úgy, hogy két órán keresztül csak körbefele cikázott a fájdalomtul a málégóré mellett. Még fel is burította a szecskavágót. A műsor nagy sikert aratott az összesereglett falusiak körében. Az esetnek igen nagy visszhangja volt, a Banyarádió mán halálhirit keltette fentnevezettnek. A mentők kiérkezése után a rendőrök is megjelentek, akik rögvest eljárást kezdeményeztek Riska ellen - eljáratták a kertkapuig, meg vissza. A nyomozás során kiderült: B.N. gondatlanságból elkövetett józansága okozta a problémát, ugyanis elfelejtette meginni az utolsó két decit a kocsmában, és a teheny nem ismerte fel.

Ganét hamisított

Előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség a 65 éves túrterebesi G.Á-t, akit ganéhamisítás bűntettével vádolnak. A szörnyű bűnesetre akkor derült fény, amikor falubelije, a 28 éves C. L. (nem azonos a Szatmár.ro főszerkesztőjével, Czinzel Lászlóval) kiment a határba, hogy betakarítsa a cukorrépát a G.Á.-tól vett trágyával kezelt földterületről. Akár hiszik, akár nem, azt észlelte, hogy templomnagyságú répák nőttek ki a földből - a szomszéd, gyengén látó Manci néni vasárnap óta tapogatta körbefelé az egyiket, keresve rajta az ajtót. A helyszínre kiszállt hatóságok kiderítették: G.Á.titkos laboratóriumot működtetett a csűrben, ahol mesterséges úton ganét állított elő sajátmaga által kidolgozott módszerekkel. Ezekről nem volt hajlandó bővebbet elárulni, annyit mondott csupán, hogy az érési folyamatot elősegítő összetevők között az odakozmált birkafaggyú és a napon fonnyasztott, hurkalével öntözött marhapacal is szerepel.

Kocsmai összetűzés
(helyszíni tudósítás)

Na, szerusztok, kedves olvasók! Hát az egész úgy tör...tént, hogy a Gazsi azt mondta, ű iszik még egy felest. ittunk... azazhogy: ivott is. No ebbül vót a haddelhadd. Az asszony berontott a korcsmába, osztán a szemünk láttára b..., azazhogy ütött egy jó nagyot az ember fejire a laskanyútóval. No, erre a Gazsi fordulásbul olyat rúgott nála, mint Csáknorisz a gonosz bűnelkövetőknek. Na, így volt. Osztán jöttek a rendőrök,akik még éngem is megfúvattak. Cska tudnám, hogy miért. Szerusztok. Hukk!...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: