2012-10-03 15:08:04• hírek • Kocsis Zoltán

Véget ért az Éger medrének takarítása Sárközújlakon

Sárközújlakon véget ért a települést kettéválasztó Éger kanális medrének kitakarítása. Piricsi Artúr polgármester elmondta, a polgármesteri hivatal egyelőre nem tudott nagyobb összeget fordítani erre a tevékenységre, ám jövőre mindenképpen folytatni szeretnék a munkálatokat.

„Az egy hetes munka során közel két kilométer hosszan takarítottuk ki az Éger medrét. Nem csak a partját tisztítottuk meg, bár kétségtelenül ez látható inkább, hanem a kanális fenekét is kitakarítottuk. Jövőre mindenképpen szeretnénk folytatni a munkát", mondta Piricsi a Szatmár.ro megkeresésére.

A kisváros első embere kifejtette, hogy a polgármesteri hivatal kibérelt egy markológépet és azzal végezték el a takarítási műveletet. A munkálat közel háromezer lejébe került a városnak.

A Éger takarítás után

Az Éger takarítás előtt

A mintegy tíz kilométer hosszú Éger Meggyesgombáson „ered" és Túrterebesnél folyik a Túrba. A kisvárost két részre osztó kanálist (Szatmárnémeti partján található Újlak, a másikon pedig Sárköz) utoljára az 1990-es évek elején takarították ki, ezért időszerű volt a most elvégzett munka.

Az Éger takarítás után

Az Éger takarítás előtt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: