2010-12-27 11:19:45• hírek • Szatmár.ro

Szilveszteri bólékülönlegességek

A bólé a házibulik és ünnepi alkalmak elmaradhatatlan italkülönlegessége, ami Amerikából indult hódító körútjára. Népszerűsége a huszadik században kezdődött és mind a mai napig tart. Tulajdonképpen gyümölcs, cukros, fűszeres, szeszes lében, aminek megannyi változata létezik.

Fügebólé

Fehér bort felforralunk egy tetézett kanál cukorral és egy citromkarikával, amibe beleteszünk ¼ kg koszorúfügét és 25 percig lassan pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és beleöntünk két pohárka konyakot. Annak érdekében, hogy az ízek jobban összeérjenek jobb, ha 1-2 napig hűtőszekrényben áll!

Spanyol bólé

Egy citromot vékonyan meghámozunk, hogy a héja egy darabban maradjon, két narancsot felszeletelünk, négy hámozatlan őszibarackot szintén szeletekre vágunk. A gyümölcsöt bólés tálba tesszük, alaposan lecukrozzuk, hozzáadjuk a citromhéjat, leöntjük két pohárka rummal és egy liter vörösborral. Végül lehűtjük és tálaláskor ízlés szerint feltöltjük előhűtött ásvány- vagy szódavízzel.

Kajszibarack pezsgővel

Négy pohár italhoz 2 db szép, érett kajszibarackot egy pillanatra forró vízbe dobunk, majd lehúzzuk a héját és kimagoljuk. Közben egy kis doboz ananász levét felforraljuk 2 csomag vaníliás cukorral, két kanál cukorral, beletesszük a barackot és 10 percig takaréklángon pároljuk, majd kihűtjük. Utolsó lépésben az ananászgyümölcsöt apróra vagdaljuk, négy pohárba elosztjuk, ráteszünk egy-egy fél barackot, végül feltöltjük jéghideg pezsgővel!


A bólé a házibulik és ünnepi alkalmak elmaradhatatlan italkülönlegessége

A bólé a házibulik és ünnepi alkalmak elmaradhatatlan italkülönlegessége


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: