2016-05-29 17:50:06• hírek • Választási hirdetés

Szilágypér: büszkék leszünk az otthonunkra

Időszerűvé vált Szilágypér községben többek között a meglévő vízhálózat bővítése és felújítása, az iskolaépület modernizálása, az egészségügy fejlesztése.

Kis Lóránd Endre vagyok az RMDSZ Szilágypéri szervezetének polgármesterjelöltje. Alpolgármesterként 2012 óta állok a választópolgárok szolgálatában. Az elmúlt évek során nagyon sok tapasztalatot szereztem a közigazgatás terén, amelyet erős, tenni akaró fiatalként a közösség építésében szeretnék kamatoztatni. Szeretném, ha minden szilágypéri büszke lenne a szülőfalujára, az otthonára, a szármázási helyére.

Az RMDSZ csapatával fáradhatatlanul azon munkálkodtunk, hogy megteremtsük azt a közeget, amelyben minden lakos, fiataltól az idősekig jól érzi magát. Egy fejlődőképes település vagyunk, közösen sikerült megvalósítanunk egy 2,5 millió euró értékű infrastrukturális projektet, amely keretében utakat aszfaltoztunk. Hat kilométernyi útszakasz várat még magára, de megpróbálunk EU-s pénzeket lehívni erre a célra és reményeink szerint a közeljövőben ezeket is le fogjuk aszfaltozni. Fontosnak tartjuk az oktatás színvonalának növelését, amelyet a kiváló pedagógusaink megtartása mellett az iskolaépületek felújításával szeretnénk még erősebbé tenni.

Ha már a legkisebbek új óvodába járhatnak a községben, akkor az iskolások számára is meg kell teremteni azt a korszerű környezetet, amelyben élvezet a tanulás. Időszerűvé vált a szilágypéri meglévő vízhálózat bővítése és modernizálása is a községben, melyet az előttünk álló időszakban megvalósítunk majd. Jelenleg tárgyalásokat folytatunk befektetőkkel, mivel szeretnénk új munkahelyeket teremteni, ezzel csökkentenénk az elvándorlást és sok család számára biztosítani tudnánk a megélhetést. Az egészségügy terén várhatóak még fejlesztések, felújítjuk majd az orvosi rendelőnek és gyógyszertárnak helyet adó épület. Szeretnénk átlátható közigazgatási rendszet létrehozni, továbbá a községben tisztázásra kerülnek a föld-visszaszolgáltatási birtoklevelek is.

Sport és kultúra terén is jobban nyitnánk a fiatalság irányába, szeretnénk minél több sport- és kulturális programot szervezni, szabadidős tevékenységeket létrehozni. A megyei tanáccsal sokkal jobb viszonyunk is lehetett volna, bár tény, hogy amikor kellett, kaptunk segítséget, viszont bízunk abban, hogy Pataki Csaba veszi át a Szatmár Megyei Tanács vezetését, így reményeink egy kiváló együttműködésre nem lesznek alaptalanok.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: