2007-08-31 19:58:37• hírek • Szatmar.ro

Javaslat az összefogás listájára

 Pénteken véglegesítették az RMDSZ és az EMNT közötti megállapodást.
Az RMDSZ, valamint az EMNT és az SZNT munkacsoportjai pénteken, Kolozsváron véglegesítették a szervezetek közötti együttműködésre vonatkozó dokumentumot, és elfogadták a szöveg végleges formáját.

Javaslat született ugyanakkor az összefogás listájára, amely szerint az EP-jelöltlista első két helyén Markó Béla és Tőkés László szerepelne. A mai ülésen a felek megállapodtak az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum (EMEF) létrehozásának, valamint a támogatáspolitika és a választási együttműködés alapelveiben. A munkacsoport negyedik ülésén a jelenlevők a romániai magyarság parlamenti képviseletének érdekében egy olyan választási együttműködést szorgalmaznak, amely mind programjában, mind jelöltjeiben tükrözi a politikai sokszínűséget, az együttműködés konkrét formáját pedig az EMEF dolgozza ki. Az RMDSZ tárgyalócsoportja megerősítette a Tőkés László számára felajánlott bejutó helyet az Európai Parlamenti választási listán.
 
A dokumentum végleges formáját Markó Béla és Tőkés László legkésőbb szeptember 6-ig, még a Szövetségi Képviselők Tanácsa ülése előtt kell aláírja, mert a testület szeptember 8-i ülésén véglegesíti az EP jelöltlistát.Markó Béla szövetségi elnök pénteki, kolozsvári sajtóértekezletén a munkacsoport ülésén megfogalmazottakra reagálva kifejtette, ez a javaslat az erdélyi magyar összefogás, szolidaritás egyértelmű üzenete lenne, de a megfelelő eredmény érdekében még rengeteg munkára van szükség.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: