2016-08-02 17:47:09• hírek • Szatmár.ro

Szilágy megyei méhész okozott galibát Ombodon

Úgy tűnik, a keddi megbeszélést követően elköltözik Ombod központjának közeléből a 73 méhcsaládjával az a Szilágy megyei méhész, aki miatt az ott lakók már egy ideje nem érzik magukat biztonságban. A környéken lakók - különösen a gyerekek - félnek a csípésektől.

Kedd délelőtt több ombodi lakos, illetve Zenoviu Bontea, Pálfalva község polgármestere hívta megbeszélésre az Ombod település lakóinak életét megkeserítő méhészt, aki 73 méhcsaládjával a település központjának közelében vert tanyát.

Az emberek félnek a méhektől, pontosabban annak csípésétől, sokan már az udvarra is alig merték kiengedni a gyerekeket. A méhész az előírásoknak megfelelően járt el, törvényt nem sértett, ezért nem igazán lehetett ilyen szempontból hatni rá. A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársai a helyszínen szintén megállapították, hogy nem vétett az előírások ellen, egyedül a méhcsaládok szállítását végezte a szükséges engedélyek nélkül.

A polgármesteri hivatalban tartott megbeszélésen viszont úgy tűnik, hogy sikerült jobb belátásra bírni a méhészt. A lakosság elégedetlenségére válaszként megígérte, hogy új helyet keres a méhcsaládoknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: