2009-03-19 14:55:19• hírek • Szatmár.ro

Szikra okozta a tüzet

Csütörtökön délelőtt riasztották a tűzoltókat az Ave Impex Károlyi úti, 2-es számú farmjának egyik csarnokához, melynek lángra kapott a tetőszerkezete. A keletkezett anyagi kár jelentős.

A tűzoltók a riasztás után nem sokkal négy speciális tűzoltóautóval érkeztek a helyszínre, ekkor már közel 150 négyzetméteren lángolt az épület fa tetőszerkezete, illetve szigetelése. A szakértők megállapították, hogy körülbelül 10 órakor kaphatott lángra az épület. A tűzoltóknak több mint egy óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat.

A segítség megérkezéséig, vagyis körülbelül fél óra alatt lángra kapott az épület tető és a födém közötti része is. A tűzben megsemmisült a tető, az alatta található fa-szerkezet, az üvegvatta-szigetelés valamint az ott tárolt textilhulladék. A tűzoltók rövid vizsgálat után megállapították, hogy a tüzet egy kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozta, melyet a szél sodort a gyúlékony tetőre.

A kár eléri a 3000 lejt, viszont a megmentett javak értéke körülbelül 650 000 lejre tehető.

A tűzeset helyszínén az 56 éves V. Berci életét vesztette, halála azonban csak részben köthető össze a tűzzel. A Folda biztonságtechnikai cég alkalmazottja ugyanis a tüzet meglátva a kapu felé vette az irányt, amikor összeesett és meghalt. A szakértők szerint infarktust kapott, de a halál okát biztosan csak a boncolást követően tudják meghatározni.

A csarnok tetőszerkezete kapott lángra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: