2016-01-07 17:16:41• hírek • Kocsis Zoltán

Szigorúbban ellenőrzik a reklámokat Szatmárnémetiben?

A városatyák reményei szerint szigorúbban ellenőrzik majd a Szatmárnémetiben működő keresdelmi egységek reklámait azt követően, hogy a városi tanács csütörtöki ülésén módosította azok engedélyeztetéséről szóló korábbi határozatot. Az új szabályzat 500 és 2500 lej közötti bírságot helyez kilátásba.

Az egyik legfontosabb változás, hogy - a bukaresti Colectiv Klubban bekövetkezett tragédiát követően - ezentúl az engedélyt igénylőnek bizonyítania kell a tűzvédelmi engedély valamint a közegészségügyi igazgatóság, az állategyészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság valamint a környezetvédelmi ügynökség jóváhagyásának meglétét - illetve bizonyos esetekben azt, hogy egyikre-másikra nincs szüksége. Eddig ezt nem minden esetben történt meg...

Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos javaslatára bekerült a határozatba a reklámok, cégérek után fizetett illeték bemutatásának kötelezettsége is. „A fényreklámok, cégérek, zászlók, cégtáblák után a kereskedelmi egységeknek fizetniük kell bizonyos illetéket. A kifizetést viszont eddig csak az ellenőrzésekkor kérték számon. Ám nem minden üzletbe, egységbe jutnak el az ellenőrök, ezért van szükség arra, hogy a működési engedély kiváltásakor vagy annak meghosszabbításakor az üzemeltető igazolja: kifizette a reklámilletéket", magyarázta a Szatmár.ro-nak a tanácsos.

„Valamikor 2013-ban az RMDSZ-frakció készített egy tervezetet, amely szabályozta volna a reklámok kérdését, ám a város vezetői azt mondták, erre nincs szükség. Nos, a reklámok ügye azóta sincs rendezve - annak ellenére, hogy ezt törvény teszi kötelezővé", tette hozzá Maskulik.

Az ülésen Nits János tanácsos nemtetszésének adott hangot, amiért ismét egy rendkívül előkészítetlen tervezet került a testület tagjai elé. „Hétfőn kaptunk egy anyagot, amit aztán szerdán a szakbizottságnak alaposan meg kellett változtatnia", jegyezte meg. Maskulik arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan vaskos dokumentumcsomagot kell összeállítania annak, aki működési engedélyt igényel, de biztosította az érintetteket: más romániai városokban jóval több iratot követelnek.

Az új szabályzatot itt találod meg!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: