2009-09-30 16:09:34• hírek • Gozner Gertrud

Szigorúbban ellenőrzik

Szerdán, szeptember harmincadikán jár le a fafűtéses lakások támogatására kibocsátott kérvények leadási határideje.

A Szociális Gondozói Hivatalnál (SPAS) az elmúlt hetekben több mint 2 ezer lakos igényelte a formanyomtatványt, viszont a keddi nappal bezárólag csupán háromszázan adták le a kitöltött űrlapot a pótlékra. Azonban elkeseredésre nincs semmi ok, mert azoktól a fával fűtő szatmáriaktól, akik még nem tették le a kérvényt, október folyamán is elfogadják az igénylést. Csak ebben az esetben nem kapnak támogatást a teljes fűtési szezonra, hanem csak a maradék hónapokra. A hivatalos fűtési időszak 2009 november elseje és 2010 március 31 között tart. A fűtési segélyt egyszeri alkalommal osztják ki a fával, szénnel vagy üzemanyagokkal fűtő családok számára.

Ugyanakkor október elsejével megkezdődik a gázfűtés támogatására kibocsátott kérvények leadási periódusa. Az érdekeltek a Szociális Gondozói Hivatal Ilisesti utca 4 szám alatti székhelyén juthatnak hozzá az űrlapokhoz. Akárcsak a szilárd fűtőanyagokra kiírt támogatás esetén, a gázpótlékban is azok a személyek részesülhetnek, akiknek a családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt.

Eddig a pillanatig négyezer szatmári kérvényezte az űrlapot a gázpótlékra, az iroda munkatársai a tél folyamán összesen 15 ezer igénylőre számítanak. A kérvények leadási időszaka október elseje és 15 között van. A Szociális Gondozói Hivatal munkatársai szúrópróbaszerűen fogják a tél folyamán ellenőrizni a leadott adatok helyességét, és ha valaki csaláson kapnak, kötelezhetik a támogatás visszafizetésére. A tavalyi fűtési szezon alatt 70 esetben fedeztek fel szabálytalanságokat, ebben az évben a hatóság igyekszik megsokszorozni az ellenőrzések számát.



Október 15-ig igényelhető a gázpótlék


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: