2009-08-24 14:16:44• hírek • Ferenczi Noémi

Szigorúbb előírások lehetnek

A köztisztaságra és közrendre vonatkozó szabályzat néhány pontjának módosítása is szerepel a helyi tanács csütörtöki ülésének napirendjén. A módosításokról Kereskényi Gábor alpolgármester tájékoztatott.

Amennyiben a helyi tanács elfogadja a javaslatot, komoly pénzbírságra számíthatnak azok az autósok, akik kapubejárat elé, átjáróra parkolnak ezzel akadályozva az ott lakók közlekedését. Kereskényi elmondta, ennek bevezetését az indokolja, hogy számos lakossági bejelentés érkezett a szolgáltató cégek pénztárainál lakók részéről arra vonatkozóan, hogy a hanyag sofőrök sokszor kapuik előtt parkolták le járműveiket. Az ezért kiszabható pénzbírság 140 és 300 lej között mozog.

Egy másik lényeges módosítás szintén parkolási problémák orvoslására vonatkozik. A jövőben azokat a járdán parkoló árufeltöltést végző teherautókat is pénzbírsággal sújtanák, akik akadályozzák a gyalogosok közlekedését. A javaslat szerint 100 illetve 140 lej közötti pénzbírság kifizetésére köteleznék a szabálytalankodó teherautósokat. Ennek bevezetésére szintén a lakossági bejelentések miatt lenne szükség. A Fehér háznál például nagyon sokszor csak oldalazva vagy az úttesten haladva tudnak közlekedni a gyalogosok a járdán parkoló teherautók miatt - magyarázta Kereskényi.

Egy másik lényeges módosítás a köztisztaságra építkezésekre vonatkozik, mégpedig, hogy azok a lakosok akik építkezési anyagokat tárolnak a város közterületein úgy, hogy nem fizették ki az erre kiszabott illetéket, 80 és 120 lej közötti pénzbírsággal büntethetők. Szintén büntetésre számíthatnak majd azok a cégek, melyek intervenciós munkálatok végzése során nélkülözik a megfelelő közúti jelzések használatát.

Egyebek mellett az illegális „autóversenyeket", valamint az autók motorjának túráztatását is büntetéssel sújtanák, ugyanis egyes autóvezetők veszélyeztetik illetve ez utóbbival zavarják a közrendet. Aki ilyen módon zavarja a város nyugalmát 140 és 200 lej közötti bírság kifizetésére kötelezhető. Természetesen, ez az előírás az autós rendezvényekre nem vonatkozik - tette hozzá az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: