2008-04-04 16:14:12• hírek • Szatmar.ro

Egyetemek közti együttműködést szorgalmazzák

 A város vezetői péntek délelőtt ünnepélyesen fogadták a Rzezsówból érkezett küldötteket.

 

Szatmárnémeti és a lengyelországi Rzezsów város együttműködése 2003-ra nyúlik vissza. A jövőbeni közös sikereket decemberben egy testvérvárosi szerződéssel alapozták meg. A kapcsolatok további ápolása érdekében Rzezsów-i delegáció tett látogatást városunkban.

Az eredeti terv szerint Tadeusz Ferenc, Rzezsów polgármestere jött volna városunkba, de mivel a napokban baleset érte, le kellett mondania a látogatást, így Sienko Stanislaw alpolgármester érkezett helyette. Az alpolgármestert elkísérte Rozborska Luciana, a Szociális Iroda igazgatója, illetve Sokolowska Justyna a polgármesteri hivatal külügyi referense.

A küldöttséget péntek délelőtt a Városi Tanács gyűléstermében fogadta Ilyés Gyula polgármester, Gabriel Les és Viorel Solschi alpolgármesterek, illetve a városi tanácsosok. A találkozón szó esett az együttműködés keretében létrehozott közös tevékenységekről, valamint a partnerség szociális, gazdasági, kulturális hasznosságáról. A Kolozsvári Műszaki Egyetem Szatmárnémeti kara és a Rzeszów-i Egyetem közötti együttműködés kívánják a jövőben megalapozni, amely mindkét félnek előnyére szolgálna. A rzezsówiak már megtették az első lépést ez ügyben, hiszen péntek este 19 órától az egyetemük kórusa mutatkozik be a Székesegyházban.

A délelőtti gyűlést követően programjukba foglalták az Ipari Park, a Vasúti felüljáró, a Megyei és a Művészeti Múzeum, illetve a Tűzoltótorony megtekintését.

 

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: