2009-07-01 12:56:02• hírek • MTI/AFP

Szigorúbb dohányzási tilalom Görögországban

A korábbinál szigorúbb dohányzási tilalom lépett életbe a nyilvános helyeken szerdán Görögországban.

A dohányosok mostantól nem pöfékelhetnek többek között sem kórházakban, sem iskolákban, sem a tömegközlekedési eszközökön. Egy utolsó pillanatban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően azonban a több mint 50 főt foglalkoztató vállalatoknál vagy hivatalokban kijelölhetnek egy dohányzóhelyiséget, ha a vezetés és a dolgozók megállapodnak ebben.

Nem teljes a tilalom a 70 négyzetméternél nagyobb kávéházakban, bárokban vagy kisvendéglőkben sem, ahol a dohányos vendégek továbbra is hódolhatnak szenvedélyüknek, de csak a nemdohányzóktól szigorúan elkülönített helyiségben. A 70 négyzetméternél kisebb vendéglátóipari létesítményeknek pedig választaniuk kell, hogy ezentúl füstmentesen működnek-e, vagy kizárólag dohányosokat fogadnak.

Görögország Európa második legnagyobb dohánytermelője, a lakosság 42 százaléka cigarettázik, pipázik vagy szivarozik. A dohányzás következtében évente 20 ezer ember hal meg a mediterrán országban. A nemdohányzók védelmében 2002-ben és 2003-ban elfogadott jogszabályok hatástalannak bizonyultak. Dimitrisz Avramopulosz egészségügyi miniszter azonban most bejelentette, hogy határozottan be fogja tartatni a szerdán hatályba lépett új törvényt. A közegészségügy javítása jegyében szeptembertől a cigarettát és más dohányárukat hirdető reklámok is eltűnnek a görögországi utcákról.


Képzőművészeti alkotás lett a dohányzást tiltó jelekből
Képzőművészeti alkotás lett a dohányzást tiltó jelekből


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: