2009-01-06 15:25:02• hírek • Szatmár.ro

Szigorúan fogják ellenőrizni

Kedden a vendéglátóipari egységekben való dohányzásra vonatkozó törvény előírásairól, illetve a különböző termékek garanciájára vonatkozó törvényről tájékoztatott Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség főfelügyelője.

Rus elmondta, az új törvény szerint, a vendéglátóipari egységek dohányzó és nemdohányzó részei tökéletesen el kell legyenek szigetelve egymástól, illetve a nemdohányzó részhez úgy kell eljutniuk a vendégeknek, hogy nem mennek át a doháynzó részen. A dohányzásra kijelölt rész pedig nem haladhatja meg a vendéglátóipari egység vendégek által használt részének ötven százalékát.

Abban az esetben, ha a vendéglő, bár vagy diszkó vendégek által használt területe nem haladja meg a száz négyzetmétert, a tulajdonosnak nem kell két külön részt elkülönítenie dohányzók és nemdohányzók számára, hanem eldöntheti, hogy az elkövetkezőkben dohányzó vagy nemdohányzó vendéglátóipari egységet akar üzemeltetni, melyet jól látható helyre fel is kell tüntetnie.

Az elkövetkező időszakban a dohányzásra vonatkozó előírások betartását fogják ellenőrizni a megye vendéglátóipari egységeiben, ahol nem tartják be a törvényt, kemény büntetésre számíthatnak, mely elérheti a 25 ezer lejt - magyarázta Rus.

A különböző termékek garanciájára vontakozó törvény kiegészítéséről is beszámolt a főfelügyelő. A kiegészítés alapján, az eladónak 15 naptári napon belül meg kell javítania a meghibásodott terméket, amennyiben ez nem lehetséges, helyettesítenie kell egy másikkal. Aki nem tartja be az előírásokat, 5 és 25 ezer lej közötti büntetésre számíthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: