2010-07-15 13:48:30• hírek • Szatmár.ro

Szigorú szabályok a pótérettségin is

Az augusztusi pótérettségire 1115 végzős jelentkezett Szatmár megyében.

Az idei első érettségin Szatmár megyében az átmenési arány 71,98 százalékos volt, a 3513 diák közül mintegy ezren nem szerezték meg az átmenő hatos átlagosztályzatot, illetve nem kapták meg a legkevesebb ötöst valamelyik vizsgán. A pótérettségire július 9-ig jelentkezhettek a fiatalok, Szatmár megyében így 1115 végzős vizsgázhat augusztus végétől, szigorú szabályok mellett.

A diákoknak ezúttal is egy arra kijelölt teremben kell elhelyezniük a táskájukat, mobiltelefonjaikat és egyéb személyes tárgyaikat, hiszen a vizsgaterembe csupán irószerrel és a személyi igazolványukkal foglalhatják el a helyeiket. Minden egyebet, ami a vizsgatétel kidolgozásánál segítséget nyújthatna, tilos maguknál tartaniuk a vizsgázóknak.

A pótérettségi írásbeli vizsgáin szintén három óra áll majd a vizsgázók rendelkezésére, hogy megoldják a feladatlapokat.

Az idei második érettségi szesszió első vizsgáját, a román nyelv- és irodalom szóbelit augusztus 23-24.-án rendezik meg, a következő kompetenciavizsgára, anyanyelvből 24-25. között kerül sor, míg a számítógépes ismereteket felmérő vizsgát augusztus 26-27. között szervezik meg.


Augusztusban több mint ezren izgulhatnak újra a vizsgákon. A kép illusztráció
Augusztusban több mint ezren izgulhatnak újra a vizsgákon. A kép illusztráció


Az első írásbeli vizsgát, román nyelv és irodalomból augusztus 30-án rendezik meg, 31-én pedig anyanyelvből írnak a diákok. Szeptember elsején a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból - történelemből vagy matematikából - írnak a végzősök, szeptember harmadikán pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak.

A pótérettségi eredményeit szeptember 5-én, legkésőbb délután négy óráig függesztik ki a vizsgaközpontokban, este nyolcig pedig óvást nyújthatnak be a jegyükkel elégedetlen vizsgázók. Az óvásokat szeptember 7-8. között bírálják el, a végső eredményeket pedig szeptember 9-ig teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: