2020-03-21 21:37:50• hírek • Szatmár.ro

Szigorú óvintézkedések: részleges kijárási tilalom lép érvénybe

Marcel Vela belügyminiszter és Raed Arafat államtitkár szombat este további óvintézkedéseket jelentett be a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. 

Néhány a legfontosabb döntésekből:

- Ideiglenesen felfüggesztik a fogorvosi rendelők működését.

- 8 személyre korlátozzák például a temetéseken és keresztelőkön való részvevők számát.

- Nap közben, 6 és 22 óra között  tilos 3 személynél nagyobb csoportokat alkotó találkozók létesítése. Ajánlott csak a halaszthatatlan ügyintézések miatti kijárás, úgy mint élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése, munkavégzés, amennyiben az online nem megvalósítható, továbbá gyerek, beteg, idős vagy fogyatékkal élő személy gondozása, felügyelete, valamint rövid séta a lakhely közelében, háziállat sétáltatása.   Ajánlott a legközelebbi üzletekben történő bevásárlás.

- 22 óra után kizárólag indokolt esetben engedélyezett a lakás elhagyása, ennek részleteiről később tájékoztatunk.

- Szigorúbban büntetik az otthoni elkülönítésben vagy karanténban lévő személyeket, amennyiben nem tesznek eleget az előírtaknak.

- A vallási események, istentiszteletek, misék megtartása hívek nélkül történik, kizárólag online vagy televíziós közvetítések révén.

- Megtiltják a külföldi állampolgárok beutazását Romániába. Kivételt képeznek a szomszédos országokkal történt egyeztetés során megállapított tranzitútvonalak.

 

Az intézkedések vasárnap 22 órától lépnek érvénybe. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: