2018-02-01 09:52:25• hírek • Bede Emőke

Szigorú kritériumrendszer szerint ítélik oda az ANL-lakásokat

Összeállította a Szatmár Megyei Tanács azon feltételek lajstromát, melyek alapján odaítélik a Tudor Vladimirescu utcában épült ANL-lakásokat azoknak az orvosoknak, akik Szatmárnémetiben szeretnének praktizálni.

A szerda délután tartott ülésen a Megyei Tanács tagjai egyöntetűen megszavazták azt a kritériumrendszert, mely alapján oda fogják ítélni az egészségügyi alkalmazottak számára az ANL-lakásokat. Az összeállított listát hamarosan a Regionális Fejlesztési Minisztrérium számára is továbbítják majd elbírálásra.
 

A kritériumrendszert figyelembe véve elmondható, hogy Szatmárnémeti a fiatal orvosokat szeretné a városba vonzani, azaz azokat, akik még nem töltötték be 35. életévüket a kérvény leadásának idejében. Hogy pályázhassanak, ezen orvosoknak és családjuk egyik tagjának sem lehet tulajdonában más szatmári lakás, illetve más intézmények által odaítélt ingatlan sem. Az odaítélés egy másik feltétele az, hogy az igénylő álljon munkakapcsolatban egy olyan egészségügyi intézménnyel, melynek vezetéséről a Szatmár Megyei Tanács gondoskodik.
 

Amennyiben többen pályáznak egy lakásra, úgy egy plusz pontrendszert is kialakítottak. Ezt áttanulmányozva kitűnik, hogy pl. a házas, akár több gyerekkel is rendelkező orvosok előnyt élveznek a többiekkel szemben. Emellett kiderül az is, hogy a legnagyobb szükség a sürgősségin, az intenzív osztályon, a kardiológián és az onkológián van az orvosokra. Ennek ellenére a többi osztályra is tárt karokkal várják az ifjú orvosokat.


Az orvosok számára készült ANL-épületben egyébként nyolc garzon és nyolc kétszobás lakás kapott helyet. Az épület 3+1 szintes lesz, és saját parkolóval fog majd rendelkezni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: