2013-07-24 16:02:36• hírek • Kocsis Zoltán

Az RMDSZ továbbra sem tágít – újabb viharos tanácsülés várható

Újabb viharos tanácsülésre lehet számítani július 25-én, csütörtökön Szatmárnémetiben. Maskulik Csaba, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke kijelentette: nem tágítanak és továbbra sem hajlandóak lemondani az egykori 13-as Általános Iskola épületéről.

„Írtam egy hivatalos levelet Marcela Papici alpolgármesternek, amiben arra kértem, vizsgálják meg, a polgármesteri hivatalnak tényleg nincs szüksége arra az épületre? Írják ezt le feketén és fehéren, ha ez megtörténik, akkor beleegyezünk, hogy a városi közvagyon egy része a megyéé legyen", nyilatkozta a Szatmar.ro-nak szerdán Maskulik. „Választ azonban továbbra sem kaptunk, így kollégáim valószínűleg tartózkodni fognak", mondta az éppen szabadságát töltő tanácsos.

Hasonlóan nyilatkozott egy héttel ezelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is. „Felmerül a kérdés, a városnak tényleg nem lenne szüksége az épületre? Egy sor intézmény rossz körülmények közepette működik. A helyi rendőrség székhelye egy tömbházban van, a helyi adóhivatalnak otthont adó épületnek pedig komoly statikai problémái vannak. Miért ne lehetne őket átköltöztetni?", tette fel a kérdés a korábbi alpolgármester. A képviselő azt is hozzátette, személyesen tárgyalt Remus Pricopie oktatásügyi miniszterrel és valótlan az az állítás, mely szerint a szaktárca nem adna engedélyt az épület funkciójának módosítására.

Mint ismert, a Szatmár Megyei Tanács kérésére a polgármesteri hivatal átadná az épület tulajdonjogát az Adrian Stef által vezetett intézménynek, amely a fogyatékkal élő gyerekek oktatását biztosító iskolát költöztetné át. „Félreértés ne essék, nem a fogyatékos gyerekekkel van gondunk. De közvagyonról nem mondhatunk le csak úgy. Ráadásul mindannyian emlékezhetünk mi történt a Kogalniceanu utca 5. szám alatti ingatlannal, illetve a megyei könyvtár tervével. Ezek után arról se vagyok meggyőződve, hogy jó kezekbe kerülne az ingatlan", jelentette ki korábban Maskulik.

A  77/2013-es kormányrendelet értelmében a polgármesteri hivataloknak minden olyan tisztséget be kell szüntetniük, amely betöltetlenül áll. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal esetében közel 60 ilyen állást számoltak össze - ezek sorsáról tárgyaltak a héten Bukarestben a Köztisztviselők Országos Hivatalában az önkormányzat képviselői. A hét érintett közintézmény - többek között az Északi Színház vagy a Városi Sportklub - betöltetlen tisztségeiről is szavaz csütörtökön a városi tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: