2017-08-15 14:32:36• hírek • Szatmár.ro

Szigorú ételkritikus a Partiumi Magyar Napok főzőversenyén

A 16. Partiumi Magyar Napokon a legízletesebb szatmári ételek és italok is helyet kapnak, amennyiben pedig még a fűszerekkel is jól bánik és nem csak kóstolgatni szeret, legyen Ön a rendezvény legjobb szakácsa.

De ha nem is pályázik a legjobb szakács címre, csak szeretné, hogy Vajda Pierre, az RTL Klub Konyhafőnök című gasztro-realityének szigorú zsűrije is megkóstolja a főztjét, akkor jelentkezzen a PMN bográcsfőző versenyére, amelyre augusztus 26-án szombat délelőtt kerül sor a Kossuth-kertben. Bár azért Pierre megnyugtat mindenkit, hogy nem fogja elvenni senkinek sem a kedvét a főzéstől.

„Lehet, hogy azért van egy kicsit kellemetlenebb mellékzöngéje a kritikusnak, mert kritizál, bár ez lehet jó és rossz együttese. A szigorúság pedig, az megint csak időzőjel, mert én igazából tényleg nagyon szeretnék minden esetben mindenre figyelni.” – mondja Vajda Pierre, aki kiemelte, hogy azért a szabadtéri főzőversenyek esetében nagyon is rugalmas szokott lenni.

„Én azért nagyon meg tudom különböztetni, hogy egyrészt hol vagyok, milyen eseményen, milyen főzésről van szó. Tehát elég rugalmas vagyok ebben, nem szeretném elrontani senkinek sem a kedvét. Pontosan tudom, mit jelent a szabadban egy nagy rendezvényen, játékosan főzni. Tehát senki ne várja tőlem, hogy én egy ilyen mogorva öregúrként ülök és nem tudom mit kérek számon. Ennél sokkal vidámabb és rugalmasabb vagyok, meg több a humorom is.” – tette hozzá, viszont arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, már nem tudna egyértelmű választ adni az ételkritikus, hiszen otthon inkább ő viseli a kötényt.

„Szerintem erre a válaszra én nem vagyok teljesen alkalmas, bár biztos hogy van ebben nagy igazság. Nyilván ez még a patriarchális felállásban volt igaz, ma nem tudom, hogy így van-e. Viszont ha rólam személyesen van szó, akkor nálunk pont fordítva van, mert ugye én főzök és a feleségem szívéhez is, valahol a gyomrán keresztül vezetett az út. Nagyon össze kell szedjem magam, hogy valami jót csináljak, mert a legnagyobb kritikusom az ő” – mondta Pierre.

A Partiumi Magyar Napok bográcsfőző versenyére augusztus 24-ig lehet jelentkezni a City Rádiónál személyesen, vagy a 0261 713 715-ös telefonszámon. A szervezők biztosítják a vizet és a tűzifát, valamint az asztalokat. A zsűri által választott legjobb bográcsban készült ételek szakácsa, Vajda Pierre kézfogása mellett, értékes nyereményekben is részesül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: