2014-08-03 20:16:25• hírek • Kocsis Zoltán

Fokozott ellenőrzés alatt!

Szatmárnémeti városvezetésének ígérete szerint a következő hetekben fokozottan ellenőrzik majd a külföldi rendszámú autókat. A polgármester mindemellett a helyi adóhivatal tevékenységét is át kívánja világítani.

Augusztus a legtöbb nyugat-európai országban a szabadságolások hónapja: sok helyen áll le kicsit a gazdasági élet és a munkavállalók ekkor vehetik ki jól megérdemelt szabadságukat. Mivel Szatmár megye lakosai közül is rengetegen dolgoznak külföldön, augusztusban rendre megnő a külföldi autók száma. Sajnos nem turisták árasztják el ilyenkor megyénket, hanem a hazalátogatók. Mindez azonban nem csak a Szatmárnémetiben kialakult dugók számát és hosszát növeli, sok éves tapasztalat ugyanis, hogy hazatérve sokan mintha megfeledkeznének a külföldön „rájuk kényszerített demokrácia"  szabályairól.

Éppen ezért Butka Gergely városi tanácsos a legutóbbi ülésen arra kérte a szatmárnémeti önkormányzat vezetőit: tegyenek lépéseket, hogy a városban és főleg annak közlekedésében ne romoljon tovább a rend. „A tanácsülésen arra kértem a Polgármester Urat, rendelje el a Helyi Rendőrség fokozottabb jelenlétét az augusztusi hónapban: sok külföldön élő honfitársunk érkezik haza, civilizálatlanok a forgalomban, kényük-kedvük szerint parkolnak, forgalmi dugókat okozva. Legyen számukra is világos: ők sem állnak a törvények fölött!", ismételte meg kérését Butka a legnépszerűbb közösségi oldalon is.

Dorel Coica polgármester a felvetésre válaszolva leszögezte: már folytatott ezirányú  tárgyalásokat a  rendőrség vezetőivel. Kijelentette továbbá, hogy az önkormányzat ellenőrizni fogja azt is: a helyi rendőrség behajtotta-e a kiszabott bírságokat.

A polgármester azonban nem csak a közutakon, de a hivatal irodáiban is szigorú ellenőrzést ígért. Pontosabban a helyi adóhivatal irodáiban. „Olyan információim vannak, mely szerint az adóhivatal nem végzi rendesen a dolgát és preferenciák szerint hajtja csak be az adót: egy valaki fizet, a másik nem", jelentette ki Coica.

A városvezető nagyvonalakban vázolta is, melyek lesznek az ellenőrzés lépcsőfokai: a számvevőszék vizsgálata után könyvvizsgálatot kíván elrendelni és ellenőrizni azt a számítógépes programot is, amely az adóbehajtást irányítja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: