2015-03-18 13:25:29• hírek • Kocsis Zoltán

Szigorú ellenőrzések a húsvéti ünnepek előtt

Március 30. és április 12. között szigorúan ellenőrzik majd Szatmár megyében az államfarmokat, vágóhidakat, piacokat és egyéb kereskedelmi egységeket, ahol hús- és tejtermékeket, illetve tojást árusítanak. Ezt a prefektusi hivatal jelentette be szerdán.

A jelzett időpontban az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság állandó ügyeletet biztosít. Ez magyarán azt jelenti, hogy állatorvosi felügyeletet garantál szombaton és vasárnap is. Szintén állandó lesz az állatorvosi felügyelet Szatmárnémeti összes piacán, illetve ott, ahol húst árusítanak.

Március 30. és április 12. között szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak majd az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság, a közegészségügyi igazgatóság, a fogyasztóvédelmi hatóság és a rendőrség szakemberei. Az ellenőrzések egyik célpontja a hagyományos juhvágás körülményei lesznek. A törvény szerint a juhokat csakis engedélyezett vágóhidakon vagy szintén engedélyezett ideiglenes vágási pontokon lehet levágni. Az ideiglenes vágási pontoknak természetesen szintén meg kell felelnie a higiéniai követelményeknek. Az itt levágott bárányok húsát ráadásul egy 3,5 centiméter átmérőjű körrel kell megjelölni.

Szintén szigorú ellenőrzés alá vonják majd a tojás- és tejtermelőket és forgalmazókat is. Előzőeknek rendelkezniük kell állategészségügyi engedéllyel, míg a nyers tejet a piacokon árusítóknak igazolniuk kell, hogy a tej egészséges tehenektől származik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: