2012-03-14 11:39:13• hírek • Kocsis Zoltán

Szigorú büntetés a szatmárhegyi buszjáratnak

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Kedden vették kezdetüket és a következő napokban is folytatódnak majd azok az ellenőrzési akciók, amelyeket a Szatmár Megyei Tanács (MT) indított a Szatmárnémetit Szatmárheggyel összekötő buszjárattal kapcsolatban.

Amint azt Ioan Seres, az MT műszaki részlegének vezetője a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, tízezer lejes bírságot róttak ki a szatmárhegyi járatot üzemeltető vállalatra, mivel rendellenességeket fedeztek fel a működési licencével kapcsolatban. A közlekedési rendőrség és a Román Közúti Hatóság közreműködésével zajló ellenőrzések azonban nem terjednek ki a buszok műszaki állapotára, erre ugyanis csak a Gépjármű-nyilvántartási Hivatalnak van jogosultsága.

Az ellenőrzésekre azt követően került sor, hogy szatmárhegyi lakosok folyamatosan panasszal fordultak a helyi önkormányzathoz a járatot üzemeltető Bratuscha cég ellen. A rendszeres és komoly időintervallumot képező késések és az indokolatlanul magas jegyárak mellett a buszok rossz technikai állapota is kiváltotta az utasok nemtetszését. Egy alkalommal videofelvétel is készült, amint a busz nyitott ajtóval közlekedett.

Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke hétfőn rendelte el a járat korlátlan ideig tartó ellenőrzését.

Seres elmondta továbbá, hogy másik három, Szatmárnémetiből induló megyei járatot is fognak ellenőrizni a következő napokban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: