2020-03-16 09:07:21• hírek • közlemény

Szigorú beléptetési protokoll lép érvénybe a Szatmár megyei kórházaknál

Hétfőtől szükségállapotot léptetnek életbe Romániában, éppen ezért Szatmár megyei szinten is megteszünk bizonyos óvintézkedéseket annak érdekében, hogy elejét vegyük a tömeges megbetegedéseknek - olvasható a Szatmár Megyei Tanács legfrissebb közleményében.

A Szatmár Megyei Tanács a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházzal és az Avasfelsőfalu Városi Kórházzal együttműködésben hozott meg döntéseket annak érdekében, hogy védjék az életet. Hétfőtől, a Szatmár Megyei Tanácshoz és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházhoz, valamint az Avasfelsőfalui Városi Kórházhoz tartozó egészségügyi épületeknél a mostaninál is szigorúbb belépési protokoll lép életbe. Csak a sürgősségi esetek és azok a betegek léphetnek be a kórházba, akik valamely országos programon keresztül kapnak speciális ellátást (cukorbetegek, dializált betegek és az onkológiai ellátást igénylők). Ezek a betegek egy speciális sátoron keresztül érkeznek majd a kórházba. Itt tünetileg ellenőriznek mindenkit, hogy kiszűrjék a koronavírussal megfertőződött gyanús eseteket, és mivel megszűntek a napi beutalások, csak azok at fogadják, akiknek időpontjuk van az adott napra. Ez nem érvényes a sürgősségi esetekre, mert azokat továbbra is ellátja minden kórház. 


A sátrakat az alábbi pontokon állítják fel:   

  • a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház portája
  • a régi kórház, vagyis a dr. Lükő Béla Kórház bejárata
  • a járványos megbetegedéseket ellátó kórház udvara
  • a sürgősségi betegellátó osztály (UPU) előtt
  • a Tasnádi Városi Kórház belgyógyászatának közelében 
  • az Avasfelsőfalui Városi Kórház sürgősségi betegellátó osztályának bejáratánál (péntek óta működik már)

“Megkérünk mindenkit, hogy legyenek tekintettel az egészségügy véges erőforrásaira, a kórházban és a mentőszolgálatnál dolgozókra, csakis sürgős esetben vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat!” - üzeni a Szatmár Megyei Tanács a lakosságnak.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: