2009-09-03 16:08:15• hírek • Gozner Gertrud

Szigorított ellenőrzés

Szeptember elsejei dátummal csak személyi igazolvány birtokában lehet belépni a Szatmár Megyei Pénzügyi Főigazgatóságra. Minden egyes lakostól, aki átlépi a hivatal ajtaját az információs pult alkalmazottja egy biztonsági őr társaságában elkéri a személyi igazolványát, és bevezetik a nevét egy jegyzékbe.

Mircea Ardelean, az intézmény igazgatója szerint a biztonsági előírásokat az ország minden pénzügyi intézményében be kell tartani, ez alól a szatmári sem kivétel. Az hogy erre eddig nem került sor, némileg védtelenné tette a hivatalt. A pénzügyi felelőséggel rendelkező közintézmények léteznie kell valamiféle biztonsági szabályoknak - fejtette ki. Nem természetes állapot, hogy bárki szabadon ki-be járkálhat az adóhivatal megyei központjában - tette hozzá az igazgató.

Az intézmény vezetője szerint az emberek egyelőre nem szokták meg az új rendszert, értetlenül állnak a kapuban, amikor az irataikat kérik, ezért eleinte mindenkinek külön el kell magyarázni, hogy miről is van szó.

A tavalyi év júliusában már volt egy kísérlet az adóhivatal biztonságosabbá tételére, viszont a hivatal két hét után lemondott az igazolványos belépésről. Részben azért, mert alkalmazott hiány miatt az információs pult dolgozója nem tudta mindkét feladatát egyszerre ellátni, aminek hatására meg is betegedett.


Szeptembertől személyi igazolvány birtokában lehet csak belépni az adóhivatalba.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: