2009-05-21 18:13:35• hírek • Parajdi Andrea

Szigorítják a feltételeket

Egy új szabályzat szerint lehet majd vezetékcseréket végezni Szatmárnémetiben, amely vélhetően eléri azt a célját, hogy az Electrica, az E-on Gaz, az Apaserv Rt. és a Romtelecom föld alatti fejlesztései után ne maradjanak járhatatlanok Szatmárnémeti utcái.

A városi tanács május 21-i ülésén jóváhagyta az RMDSZ által előterjesztett szabályzatot, amelynek az a célja, hogy segítsen a közlekedési gondokon. Szatmárnémetiben nem csak a rossz minőségű aszfaltburkolatok miatt nehézkes a közlekedés, hiszen a folyamatos vezetékcserék, s az utána fennmaradó gödrök is akadályozzák a közlekedést.

 

Az új rendelet előírja, hogy ezeket a munkálatokat szigorúan március 15 és október 15 között lehet majd elvégezni, azért, hogy legkésőbb október végéig minden utat járhatóvá tehessenek.

Ahogyan befejezik a munkálatokat 12 óra áll rendelkezésre, hogy elszállítsák a megmaradt földrakásokat. A gödrök betöméséhez szükséges anyagokat csupán azon a napon lehet kiszállítani a helyszínre, amikor azokat fel is használják. Tilos napokon át az úton, a járdán, vagy a zöldövezeten tárolni a töltelékanyagokat.

Amennyiben a munkálatok során zöldövezetet is felbontanak, a cégnek kötelessége azt az eredetei állapotok szerint rendbe tenni, ha szükséges növényeket is ültetnie kell. Az útszakasz járhatóvá-tételét a munkálatok elvégzését követően legfeljebb három nap meg kell oldani, a zöldövezet helyreállítására öt napot határoz meg a szabályzat. Azt is előírják, hogy a munkálatok miatt sárossá vált utcákat le kell tisztítani. Abban az esetben, ha a javításokat végző cégek nem tartják be a szabályzatot 3000 és 10000 lej közti büntetésre számíthatnak.

Az építkezési engedélyek a jövőben tartalmazni fogják a munkálatokat végző cégek újonnan bevezetett kötelezettségeit.


Egy új szabályzat szerint lehet majd vezetékcseréket végezni Szatmárnémetiben
Egy új szabályzat szerint lehet majd vezetékcseréket végezni Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: