2007-11-21 12:02:41• hírek • István Löchli

Újabb közvita a városrendezési tervről

 Csütörtökön a Polgármesteri Hivatalban újabb közvitára kerül sor.

Újabb közvitára kerül sor a nemrégiben módosított városrendezési tervről csütörtökön 14 órai kezdettel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban.

Mivel sokan elégedetlenségüket fejezték ki a módosítással kapcsolatban, szigorúnak és úgymond meggondolatlannak találták, ezért a Polgármesteri Hivatal illetékesei mindenképpen szükségesnek látták, hogy a lakosság is elmondhassa véleményét. Amint azt Iyés Gyula polgármester egy korábbi nyilatkozatában elmondta, mindenképpen szükséges volt módosítani a városrendezési tervet, hiszen az olyan jogokat adott a vállalkozóknak mellyel a város kárára visszaélhetnek. Példaképpen egy adott lakóterület létrehozásakor nem volt fő szempont a zöldövezetek létesítése, habár az életkörülmények javítása illetve a szebb városkép elérése miatt szükséges lenne.

Amint azt Békéssy Erzsébet a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, a most módosított városrendezési terv nagyon jó, ugyanis a zöldövezetek létrehozására alkotott törvényt már rég be kellett volna vezetni. A jelenlegi statisztikai adatok szerint, a megyeközpont nem rendelkezik elég zöldövezettel. A környezetvédelmi minisztérium kérésére 2008-ig minden megyében fel kell mérni a zöldövezetek mennyiségét, és amennyiben nincs elegendő idővel úgymond pótolni kell azt. A legutóbbi felmérésben Szatmárnémetiben nem volt elegendő és szinte biztosra vehető, hogy azóta romlott a helyzet, ezért az új városrendezési terv alkalmat ad arra, hogy a lakosok egy szebb és tisztább, barátságosabb környezetben tudjanak élni – mondta Békéssy Erzsébet.

A módosított városrendezési tervben több igen fontos a lakosságot nagymértékben érintő terv szerepel, így aki bővebb tájékoztatást szeretne kapni, vagy valamilyen ellenvetése van a módosított tervvel kapcsolatban, az véleményét elmondhatja a csütörtökön tartandó közvitán.
Kellemes és tiszta környezet jellemzi most a Kossuth-kertet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: