2007-11-08 19:15:23• hírek • István Löchli

Módosul a városrendezési terv

 Több visszaélés történt az építkezések terén, ezért szükséges a városrendezési terv módosítása.
 A városkép javítása, illetve az építkezési szabályok módosítása érdekében, a Polgármesteri Hivatal módosítni kívánja a városrendezési tervet, melynek értelmében a lakosok számának megfelelő arányában zöldövezeteket, parkolóhelyeket, illetve játszótereket kell létesíteni.
 
Amint azt Ilyés Gyula polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, vitákat és elégedetlenséget szülhet az új városrendezési terv, de annak érdekében, hogy a jövőben a megyeközpont egy modern és hangulatos város legyen, mindenképpen szükséges az új urbanisztikai terv bevezetése. A jelenlegi városrendezési tervet még a kilencvenes években készítették, ami túl sok engedménnyel szolgált a vállalkozóknak, ugyanis annak ellenére, hogy több luxus tömbházat hoztak létre, nem oldották meg a parkolási problémákat, nem létesítettek elegendő zöldövezetet és játszótereket.
 
A felelőtlen és önkényes építkezések ellen lép fel a Polgármesteri Hivatal annak érdekében, hogy a megyeközpont egy zsúfoltságtól, tömegtől mentes övezet legyen és nem utolsósorban azért, hogy visszaszorítsák az önkényes visszaéléseket. Az új városrendezési tervben továbbiakban  szerepel az önkényes utcai büfék létesítésének szabályozása, illetve olyan intézkedések, melyek nagymértékben megkönnyíthetik a városban élők mindennapjait.
 
A fontos hírt egy sajtótájékoztatón  Ilyés Gyula polgármester és Pop Veronica tervező jelentette be a sajtó képviselőinek. A sajtóértekezletről az alábbi videóban kaphatnak bővebb tájékoztatást.
{google}-3717288387094747063&hl{/google} 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: