2018-03-01 14:33:55• hírek • Közlemény

Szigetlankaiak a huszonötéves Szamos-negyedben

Idén negyedévszázados a Szamos-negyedi Református Egyházközség, s ennek keretén belül több eseményre is számitani lehet a Bethlen Gábor téri templomban.

Eme ünnepségsorozat kezdő felütése az az ökumenikus imahét, melyet ezen a héten tartanak, s amelyre olyan lelkipásztorokat hívtak, akiknek valamilyen féleképpen köze van a gyülekezethez.


Hétfőn Márkusné Bogya-Kis Noémi tiszaszalkai, kedden Sipos Miklós Szatmárnémeti-németi, szerda Rácz Ervin  Szatmár-szigetlankai lelkész szolgált. Csütörtök Szilágyi Balázs Szatmár-láncosi lelkipásztor, pénteken az Ökumenikus Női Világimanap keretén belül Pallai Béla nagypeleskei görög katolikus parókus, szombaton Higyed János Szatmár-kültelki lelkipásztor hirdet Igét. A hétköznapi alkalmak délután 5 órakor kezdődnek. Vasárnap 10 órától Bogya-Kis Áron és Annamária Nyírlövő és Lövőpetri lelkipásztorai érkeznek a gyülekezetbe.


Részletesebben a szerdai napba tekinthetünk be, melyen Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor prédikált a reménységről és a gyógyulásról. Az igehirdető többek között elmondta, hogy a hitetlennek reménytelen vége van, a hitbe járónak pedig végtelen reménysége, melynek alapja az evangélium, az örömhír.


Az igehirdetést követően Kupán Erzsébet szavalt egy Wass Albert verset (emlékéve lévén), majd a szigetlankai énekkar énekelt három éneket, végül pedig Papp Krisztina kántornő és Csorvási Mihály presbiter énekelt két szép éneket. A lelkipásztor a bemutatkozás rendjén elmondta, jó csapattal dolgozik a gyülekezetben, minden tekintetben.


A házigazda gyülekezet énekkara is szolgált az istentisztelet elején és végén, Bogya Kis Mária lelkésznő vezényletével. Bogya Kis Ferenc lelkipásztor köszöntő szavakat mondott. A szigetlankai és a Szamos-negyedi gyülekezet decemberben a Deák téri templomban, advent második vasárnapján találkozott, ezen alkalmon folytatták a városon belüli jókapcsolat ápolását.


Pénteken ismét nagy szeretettel várnak mindenkit a Szamos-negyedi gyülekezet templomába, ahol 5 órától a Suriname keresztyén asszonyai által készített program alapján tartják meg az Ökumenikus Női Imanapot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: