2009-08-17 12:10:06• hírek • MTI

Sziget: rekordszámú résztvevő

Az öt fesztiválnap látogatóival számolva és a Tankcsapdára összegyűlt tömeggel együtt összesen 390 ezren voltak a Szigeten, s ez 5 ezerrel írta felül a korábbi években többször is beállított rekordot - közölte a fesztivál sajtófőnöke hétfőre virradó éjjel az MTI-vel.

A zárónapon 68 ezren voltak, így megdőlt az elmúlt években többször is beállított nézőcsúcs, azaz összesen 390 ezren buliztak a Szigeten, mely így anyagilag is nyereséges fesztivált jelent - állapította meg Vető Viktória.

A látogatócsúcsba a szervezők a rasszizmus elleni megakoncert nézőit nem számolták bele, ahogyan tavaly a Magyar Dal Napját sem. Itt az esetleges nyereséget a rasszizmus elleni harc támogatására ajánlották volna fel. "Sajnos azonban (...) anyagilag veszteséggel is zárt ez a nap. Mindezek ellenére a szervezők úgy értékelték, hogy az ügy szempontjából mindenképpen megérte megszervezni ezt a koncertsorozatot" - fogalmaz a közlemény.

A Sziget zárónapján, a Nagyszínpad utolsó produkciója, a Faith No More-koncert után meg is kezdték a színpad bontását. A Sziget bontása és takarítása két hetet vesz igénybe és utána indulnak meg a kertészeti helyreállítási munkálatok.

Vasárnap este Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője az MTI-nek azt mondta: jó eséllyel jelentős nyereséget könyvelhet el idén a 2,65 milliárd forintos összköltségvetésű Sziget-fesztivál, így a tavalyi 100 millió forintos nyereséget is túlszárnyalhatják. Mint mondta: ebben az évben több külföldi jött a rendezvényre, míg a magyarok száma nem változott az előző évi adatokhoz képest.


Szigethangulatban - idén a rekordnézőszám rekordbevételt hozhatSzigethangulatban - idén a rekordnézőszám rekordbevételt hozhat


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: