2013-04-04 09:25:49• hírek • Szatmár.ro

Szezonváltáskor érdemes átvizsgálni az autót

A biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a jó műszaki állapotú autó.

A hosszú tél után úgy tűnik, hogy áprilisban végre átveszi a hatalmat a tavasz: felmelegszik az időjárás, erre pedig érdemes felkészíteni autónkat. Hogy a közlekedés az elkövetkező hónapokban is biztonságos legyen, amellett, hogy lecseréljük a gumiabroncsokat, még érdemes számos ellenőrzést is elvégeznünk az autón.

Azért a legfontosabb a téli gumi lecserélése: a téli abroncs keveréke ugyanis puha, hogy jobban tapadjon az aszfalthoz. Ha melegben használjuk, a keverék még puhább lesz, emiatt pedig jóval gyorsabban fog kopni, mint a szezonjában. Az elhasználódott gumik pedig távolról sem tapadnak annyira és nyújtanak kellő irányíthatóságot. Ha a téli gumit nyárira cseréljük, fontos tudnunk, hogy a már használt nyári abroncsot érdemes átvizsgálni. Ennek bordamélysége legalább 2 mm kell legyen és ha már öt évnél idősebb a gumi, inkább vegyünk újakat.

A szezonváltás azonban nem csak a gumik esetében aktuális. Ilyenkor érdemes átvizsgálni autónk műszaki állapotát, nézzük meg, a téli időjárás tett-e esetleg valami kárt a karosszériában, a hóban megbúvó kátyúk pedig a felfüggesztésben. Érdemes egy pillantást vetni a fékek állapotára is: ha túlságosan kopottak a fékpofák, cseréljük le őket azonnal, mert életet menthetnek. Fontos megnézni a fékfolyadékot is, ennek szintje a jelzett maximum és minimum között kell legyen.

2013 a Belesetmentes Közlekedés Éve a Szatmár.ro-nál. Az idei tematikus évünk aranyfokozatú támogatója a Global Assistance biztosítási bróker cég valamint az Autowebshop.ro interenetes webáruház. Ezüstfokozatú támogatóink a First Drive Autósiskola és a szatmárnémeti Automeister.

2013 - a Balesetmentes Közlekedés Éve

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: