2010-06-01 09:47:19• hírek • Szatmar.ro

Szexualitás és szakértői segítség

Szükséged van egy szexológus segítségére? Lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem. Minden bizonnyal mindenkinek volt már olyan időszak az életében, amikor a szexualitással kapcsolatban komolyabb kérdései merültek fel.

A szexualitás felkapott témának számít, melyhez a társadalom minden egyes tagjának van valamilyen hozzáfűznivalója. Fontos szerepet tölt be az életünkben, de magasabb szintű művelését számos tényező befolyásolja, illetve akadályozza. A szexualitással kapcsolatban nap mint nap egyre több információzuhatag, reális vagy kevésbé reális tanács kerül napvilágra. Kinek vagy minek higgyünk? Kihez forduljunk tanácsért, ha a kezdeti banálisnak tűnő gondokból komolyabb problémák adódnak? Napjainkban a szex mindenhol jelen van: a filmekben, az újságokban, a rádiókban, a Tv-ben, az üzletekben és ott hever az utcán is. Évszázadokon keresztül a szexualitást nagymértékű szemérem övezte körül, szélsőséges fogadtatásban volt része, ami többnyire a vallás erőteljes hatásának számlájára is írható.

A szexuális forradalom lazított ugyan a merev közfelfogáson, de a „modern" hétköznapi emberek gondolkodásában, a családokban és bizonyos környezetben, a régmúlt idők mentalitásának maradványa még mindig érezteti hatását. Sok a tisztázatlan, megválaszolatlan kérdés, a félrevezető válasz, az okoskodó tanács, nagy a megtévesztés, aminek hatására szinte már nem is tudjuk kire, vagy mire hallgassunk. Mi számít normálisnak és mi nem? Annak ellenére, hogy a szexualitás kérdés- illetve problémaköre ennyire felkapott, sokan mégis érzékenyen viszonyulunk hozzá, ellentmondásokkal teli témaként kezelik. Példának okáért, ha egy párkapcsolatban szexuális problémák adódnak, magától értetődően ez az élet más területén is befolyással lesz a mindennapokra. Abban az esetben, ha kisebb értetlenséggel szembesülsz, netalán olyan helyzettel kerülsz szembe, ami beárnyékolja a szexuális életed vagy meggátolja ennek gördülékenységét, lehet, hogy szexológushoz kellene fordulnod. A szakértő segítségedre lehet abban, hogy kiderítsd a problémád reális okát, továbbá segíteni tud abban, hogy ezen a megfelelő módszerek segítségével túllépj. Amennyiben szükséges, akár egy pszichológushoz vagy egy szakorvoshoz is továbbküldhet. A szexológusok javarészt egyetértenek abban, hogy a szexuális zavarok összetett szociális és pszichikus tényezőkre vezethetők vissza.


A szexualitást évszázadokon keresztül nagymértékű szemérem övezte körül

A szexualitást évszázadokon keresztül nagymértékű szemérem övezte körül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: