2009-10-25 14:17:30• hírek • MTI/AP

Szexuális tematikájú tévéműsort szerkesztett

Hatvan korbácsütésre ítéltek Szaúd-Arábiában szombaton egy fiatal újságírónőt azzal a váddal, hogy részt vett egy olyan televízió-műsor készítésében, amelyben szexuális témákról volt szó.

A 22 éves Rozanna al-Jami az első nő, aki Szaúd-Arábiában ilyen büntetést kapott. Azzal vádolták, hogy részt vett a kifogásolt műsor elkészítésében és internetes népszerűsítésében, jóllehet az újságírónő tagadta, hogy köze lett volna az adáshoz. Elmondása szerint a dzsiddai bíróság végül ejtette is az ellene felhozott vádakat, de "elrettentő szándékkal" mégis korbácsütést szabott ki rá.

A szóban forgó tévéműsor júliusban került adásba a libanoni LBC műholdas csatornán. A műsorban egy férfi aktív szexuális életéről beszélt és szexuális eszközöket mutatott be. Az újságírónő ügyében ítélkező bíróság a hónap elején ötéves börtönbüntetést és ezer korbácsütést szabott ki a férfira, illetve további két-két év szabadságvesztésre és 300 korbácsütésre ítélt két másik férfit, akik szintén megjelentek az adásban. 

Az ügy nagy port kavart a konzervatív Szaúd-Arábiában, ahol a szexuális kérdések nyilvános megvitatása tabunak számít. A sivatagi királyság kormánya az eset miatt azonnal be is záratta az LBC csatorna két szaúdi irodáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: