2009-10-01 16:33:09• hírek • Szatmar.ro

Szexuális fantáziáink

A pszichológiai meghatározások szerint, „a fantázia az emberi agyban egy bizonyos aktushoz vagy helyzethez szexuális inditatással rögzült kép”. Egyfajta pótcselekvés, amikor olyasmire vágyunk amit még nem értünk el, vagy nem kaptuk meg.

Azt is mondhatjuk, hogy egyfajta ábrándozás. Az erotikus fantáziák olykor az álmok során, mint tudatalatti tartalmak törnek a felszínre és ott keresnek maguknak kielégülést. Te hogyan viszonyulsz a szexuális fantáziákhoz? Függetlenül egy személy nemétől, életkorától és társadalmi helyzetétől, minden embernek vannak szexuális fantáziái. Az egyszerű fantáziálástól egészen az komolyabb pornóig minden lehetséges, hiszen azért fantázia. A fantázia egyfajta menekülés a valóságból. Teljesen természetes jelenségről van szó, mivel egy intenzív átélést jelent, egy olyan helyen, ahol a képzelet és a szexuális izgalom szárnyra kap, és ez nincs káros hatással az egészségre.

A szexuális fantáziákat minden ember eltérő érzelemmel és érzékenységgel éli át. A nőknek ugyanolyan gyakorisággal vannak szexuális fantáziáik, mint a férfiaknak. Valójában elmondhatjuk, hogy azoknak akiket a sors élénk fantáziával áldott meg, és azt a gyakorlatban egészséges keretek közzé ültetik, vajmi kevés fennakadásuk van a szex területén. Te, a partnered, meg némi fantázia és máris mehet minden a maga természetes útján. Erotikus fantáziák, szexuális fantáziák. Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi zajlik partnerünk fejében amikor a szex szóba kerül.

Milyen szexuális fantáziái vannak, és mit gondol a saját szexuális életünkről. Egyeseknek van bátorságunk ezekről a fantáziákról faggatózni, és gyakran vágyunk arra, hogy megtudjuk, vajon mi az amire partnerünk vágyik, de mégsem mondja el. Például a férfiaknak szexuális fantáziájuk van: egy csoport leszbikus nővel, arról álmodoznak, hogy nyilvános helyen szexelnek, hogy egy szadomazo nő uralja őket, egy idegen, egzotikus nővel vágynak felejthetetlen élményre stb. Ezzel ellentétben, a nőknek, érzékenyebb lelkiviláguk miatt romantikus fantáziáik vannak. Holdvilágnál a tenger vizében akarnak szeretkezni, egy hajón vagy egy romantikus környezetben, elhagyatott szigeten szeretnének párjukkal egy szenvedélyes éjszakát eltölteni stb. Természetesen kivételek mindig vannak. Akadnak olyan nők is, akik az érzelgősséget mellőzve, erőszakosabb pornójelenetekről fantáziálnak.

A szexológusok többsége azon a véleményen van, hogy a férfiak szexuális fantáziái sokkal erőszakosabbak, hevesebbek és indulatosabbak. Ez annak is köszönhető, hogy a férfi a vadászatra született, örökösen a zsákmány elejtésére és birtoklására volt kondicionálva, akár a legerőszakosabb módon is. Állítólag ennek köszönhető, hogy az ő szexuális képzelőerejük sokkal gazdagabb. A nők romantikus erotikus játszadozásokról fantáziálnak, szerelmi átéléssel fűszerezve, ami érzelmi beteljesüléshez vezet. Még akkor is, ha egyes fantáziák a képzelet szintjén maradnak, ezek segítségünkre vannak abban, hogy még ha néhány másodperc erejéig is, de elszakadjunk a hétköznapok forgatagából, és egészen természetes módon kapcsolódjunk ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: