2006-08-10 22:22:40• hírek • Szatmár.ro

Szexlégzés

szexlegzesA szexben a legnagyobb magaslatokat érheted el ha megfelelő módon gyakorlod 
Ha szex közben a légzésre kell gondolni, veszett fejsze nyele az egész aktus! Biztos ez? A tantrások nem ezt mondják, és állítólag ők értenek legjobban a szexhez.

Sport és lepedőgimnasztika

A megfelelő légzés a jó sportoló alapképessége, (kivétel ha sakkban és biliárdban jó az illető) és ez a szexben sincs másként. Gondoljunk csak arra, hogy a szex mennyi kalóriát éget el, és mint ilyen, az egyik legjobb szépítő és fogyókúra. A bölcs kínai azt mondja, hogy az európai ember csupán piheg, ha meg a szexről van szó, maximum csak liheg, de nem lélegzik a szó klasszikus értelmében. A helyes légzést azonban nem föltétlenül a páros szex során kell elkezdeni megtanulni, hanem akár az egyéni ujjgyakorlatok során.

Teljes légzés – ágyékig és vissza

Ha nem hiszel a tantrában, higgy a saját vérkeringésedben –a kettő nincs is olyan messze egymástól, mint gondolnád! Az oxigéntöbblet kiváló hatással van a vérkeringésre, tehát ha nagyobb levegőket veszünk, akkor az erek állapota javul, és a vérkeringés fel tud gyorsulni, ami a nőknél a csikló, a férfiaknál a pénisz vérbő- izgalmi állapotára van nagyszerű hatással. Ha tehát odafigyelünk egy kicsit, hogy a légzésünk milyen, majd ha már „begyakoroltuk” a megfelelő légzéstechnikát, kezdhetünk először az önálló manőverbe.
A légzéstechnika viszonylag egyszerű, hiszen a levegővel „fentről lefelé, majd lentről fölfelé” kell megtölteni hasunkat és tüdőnket, mintegy az ágyékig szívva és onnan kifújva a levegőt. A tüdőnk vitálkapacitása fokozatosan növekedni fog ettől a gyakorlattól, ártani nem tudunk magunknak vele.

Mélyebbre és magasabbra

A szexben a legnagyobb magaslatokat, a szerelemben pedig lelki mélységeket és spirituális elmélyülést jelent, ha valaki megfelelő módon gyakorolja a légzéstechnikákat szex közben. Odafigyelve a partnerrel való együtt-lélegzésre, és a mély, „ágyéki légzés” megtartására, nagyon rövid idő alatt ösztönös, belső tudássá válik a jógalégzés. A lélegzet uralása, amellyel a gyakorló egyrészt megtisztítja a testét és a szellemét, másrészt képességekre tesz szert, amelyek az elmélyedés egyre magasabb szintjeire való eljutást biztosítják.

Szádhandák – a tantra gyakorlatai
A tantrikus gyakorlatokat szádhanának nevezik, amely azt jelenti, hogy a gyakorlót egy olyan elszánt tetterő jellemzi, ami segít elérni a mind magasabb realizációs szinteket. Ezek a gyakorlatok nem minden esetben jelentenek kizárólag meditációt, ugyanis a gyakran évekig művelt gyakorlatsorok az egész pszichikai-fizikai rendszerét igénybe veszi az úton járónak. A szádhanák felhasználják azt az ősi elképzelést, amely a külvilágot a bensővel, a makrokozmoszt a mikrokozmosszal felelteti meg. A szerveket és funkcióit kozmikus rendszerekhez, csillagokhoz, istenekhez, a lélegzetet a kozmosz szeléhez hasonlítják. A gyakorlatok során átalakított testet az istennel azonosítják, s ezt az átlényegített testet kozmikus méretűvé alakítják, ami az ember-isten megteremtéséhez vezet.

Természetesen az egészet csupán örömként felfogva, teljes átéléssel „mellre szívni” is elegendő, ahhoz, hogy az öröm és az élvezet még jobb legyen. harmonet

G.K.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: