2007-08-04 14:34:04• hírek • Kis Csilla

Szexuális allergia

A nő kétségbeesett, a férfit azonban jobban érdekli a számítógép, mint a felesége.

A nő kétségbeesett, a férfit azonban jobban érdekli a számítógép, mint a felesége. De fordítva is elképzelhető: a férj próbálkozik, a feleség viszont folyton hátat fordít, esetleg már alszik, mire a párja ágyba bújik.

- Különösen a nőknél növekedett rendkívüli módon a szexuális érdektelenség – állítják szakemberek. Ezt a dolgozó asszonyok túlterheltségével magyarázzák, illetve azzal, hogy a férfiak otthon továbbra is csak pasáskodni akarnak. Egy német professzor szerint egyre többen döntenek úgy: szeretkezés nélkül élnek.

A professzor pácienseinek 80 százaléka panaszkodott arra, hogy nincs kedve a szexhez. Többségük a munkahelyi stressztől és hajszoltságtól szenved. Ráadásul úgy érzik, nem tudnak megfelelni az önállósodott nők igényeinek. Akik nem elégedettek az ötperces, gyors „összeborulással”, hanem valódi szerelemre vágynak. Ez viszont időigényes és fárasztó. Így az urak többsége inkább nem is próbálkozik.

Szakértők négy okkal magyarázzák a szexuális vágy csökkenését:
- Konkurenciaharc

A nőknek és a férfiaknak manapság állniuk kell a versenyt az élet minden területén. Ezért egyre ritkábban képesek harmonikus, tartós kapcsolatra.
- Félelem a kudarctól
Temérdek a pornó, az erotikus film. Ha valaki folyton a fantasztikus szexuális teljesítményeket látja, félni kezd a kudarctól.
- Szexuális allergiák
Az orvosok egyre gyakrabban tapasztalják, hogy a házastársak szó szerint allergiásak lesznek egymásra. Testükön például piros, égető foltok jelennek meg.
- Környezeti ártalmak, mérgező vegyszerek, gyógyszerek.

A vágytalanságba nem kell beletörődni. A legfontosabb, hogy nem szabad durcásnak lenni, sértődötten hátat fordítani a másiknak. Beszéljünk őszintén a problémáról. Elsősorban saját magunkról ejtsünk szót, az igényeinkről, vágyainkról, és soha ne a másiknak tegyünk szemrehányást. És főleg ne sértsük meg…  nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: