2008-03-07 18:26:31• hírek • Anna Szelényi

A magas sarok viselése javítja a szexuális életet

A magas sarkú cipő erősíti a medencefenék izmait - állapította meg az összefüggést egy olasz kutató.

A magas sarkú cipőt viselő nőknek sokkal nagyobb esélyük van a szexuális élet javítására, mint az lapos talpú cipőket kedvelő nőknek.

Egy olasz urológus kutatásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a magas sarok viselése által a nők edzhetik medenceizomzatukat, tehát ennek hatására szexuális életük is javulhat.


Maria Ceruto- nak sikerült megdönteni azt a mítoszt, miszerint a magas sarkú cipők viselete folytán különböző egészségügyi problémák jelentkezhetnek és teljesen más szemszögből világította meg a nők által kedvelt lábbelik használatát.

Az urológus szám szerint 55, korukat tekintve 50 éven aluli nőket vizsgált meg magassarkú cipő hordása közben. Az eredmény rávilágított arra a tényre, hogy a medencefenék izomzata sokkal relaxáltabb, mikor a nők magassarkú cipőt hordanak, ennek következtében ezek az izmok feszesebbé válnak.
„Azt hiszem, mégis létezik egy határ. A 11, 5 cm-nél nagyobb sarkak viselése túlzás. Ilyen körülmények között a nők már nem tudnak természetesen és elegánsan lépkedni.”, mondta Manolo Blahnik, a Sarah Jessica Parkernek tervezett híres cipők designere. „Ismerek olyan férfiakat, akik megosztották velem titkaikat, miszerint a magas sarok megmentette házasságukat”, fűzte még hozzá Blahnik.

“Bebizonyítottuk, hogy a magas sarok viselete erősíti a medencefenék izomzatát. Reméljük, hogy képesek leszünk bebizonyítani azt is, hogy a magas sarok viselete csökkentheti, vagy éppenséggel helyettesítheti majd a medenceizmok erősítését szolgáló gyakorlatokat”, nyilatkozta Cerruto.
Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: