2009-06-11 13:48:53• hírek • Tóth Klarissz

Karcsúsító testtekercselés

A nők testképével kapcsolatos reprezentatív felmérések adataiból kiderül: kisebb-nagyobb mértékben minden nőnek gondot okoz az alakja.

Az elégedetlenség forrása kiapadhatatlan. Ez elsősorban a média által sugallt szépségideálnak, másodsorban a ferde testképnek és megannyi tudat alatti tényező összjátékának tudható be. Tudvalevő, hogy a testkép szoros összefüggésben van az énképpel, ezáltal pedig az önértékeléssel. A legzavaróbb tényezőként az illetlenkedő zsírpárnák és a plusz kilók szerepelnek, melyek a nők érzékeny testtájainak, mint a fenék, a csípő, a comb megvastagodását eredményezik. A szabálytalan idomokból adódóan kezdetét veszi egy ádáz küzdelem a zsír, a narancsbőr és a plusz kilók ellen.

A testalkat formálására, átalakítására a szépségipar megannyi fő- és alterülete szakosodott, hiszen ezek képezik napjaink egyik leggyümölcsözőbb meggazdagodási lehetőségét. Az utóbbi években még intenzívebb módon elszaporodtak a különböző szépészeti szolgáltatásokkal kecsegtető szépségfarmok. Ezek népszerűsége elsősorban annak köszönhető, hogy magas szintű szolgáltatásaik között többek között olyan testalkatformázó kezelések szerepelnek, melyek garantált fogyást, méregtelenítést, vagy éppen a narancsbőr eltüntetését ígérik.

Hatásuk természetesen megannyi tényezőtől függ: elsősorban attól milyen idomokkal rendelkezik a hölgy, illetve melyik testtájról szeretne több zsírt „leszabatni". Természetes jelenségnek számít, hogy a kellemetlenségektől minden nő a lehető leggyorsabban szeretne megszabadulni, és a kívánt eredményt a lehető leghosszabb ideig megtartani. Népszerű eljárásnak számít az aromaterápiás, karcsúsító pólyás testtekercseléses kezelés. Az eljárás lényege, hogy a pólyákat/fáslikat speciális olajokkal itatják át, majd szorosan rátekerik a kezelésre szoruló testrészre. 30-45 perc elteltével jöhet a speciális masszázstechnika alkalmazása, melynek során szintén speciális olajokkal átgyúrják a problémás testfelületet.

A módszer főleg cellulitis kezelésére, bőrfeszesítésre alkalmas valamint néhány centimétertől is megszabadulhatunk, ráadásul a kötőszövet állagán is javíthatunk. Egyes szalonokban a hatásosabb kezelés érdekében, a speciális pólyába csavart pácienst szaunába izzasztják, majd ezt követően vizes borogatásos módszerrel lehűtik. Az eljárás lényege - a fogyás folyamatának beindításán túl -, hogy a bőr feszességét és frissességét fokozza. A kezelés kúraszerűen minden egészséges nő számára bátran alkalmazható. Menstruáció, terheség, szoptatás ideje alatt, súlyos vese, szív- és érrendszeri valamint cukorbetegek esetében azonban nem alkalmazható. A hosszan tartó hatás érdekében mindenképpen be kell tartani a szakemberek tanácsait: diéta, megfelelő folyadékutánpótlás, koffein, szénsavas italok és alkohol fogyasztásának mellőzése, valamint sok mozgás szükséges.


Kisebb-nagyobb mértékben minden nőnek gondot okoz az alakja

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: