2010-06-04 11:20:21• hírek • Szatmar.ro

Szex kötelezettség nélkül

A szex két egymást szerető ember között történik vagy a szex az, ami két olyan ember között történik, akik szeretik a szexet. (Idézet a Szex és New York című filmből).

A modern kor embere úgy tűnik mintha elfelejtette volna a romantikát, ha a romantika vajmi kevés jelét még észleljük magunk körül, azt a hollywoodi producerek valamilyen film formájában már rég feldolgozták. A nők szerint a férfiak az ágyjelenetek alkalmával megfeledkeznek a romantikáról. Talán a feminizmus lerombolta a férfiak romantikus törekvéseit. Mindannyian tudjuk, hogy a szerelemnek óriási ereje van: aki igazán szerelmes, az elképesztő dolgokra képes, minden akadályt legyőz, őrültségeket művel és mindent megtesz annak érdekében, hogy a vágyott szerelem beteljesedjen. A szerelmi beteljesülést pedig minden bizonnyal, szexuális beteljesülés is követi.

Újabban a társadalom bizonyos rétege előszeretettel gyakorolja a hedonizmust, csak az élvezeteket hajszolják. A szabad szerelem, a kötelezettségek nélküli szex, a hedonizmus egyik szabad kifejezésmódja lett. Nem számít, ha valaki házas, a „szexuális hedonisták" félrelépnek. Amikor már másfelé kacsingatnak, akkor egyértelműen megadják magukat a kötelezettség nélküli szexnek. A nők többsége nem hisz az érzelem nélküli szexben, a férfiak viszont igyekeznek ezt megcáfolni: csak szex és más semmi...a vágyam csak ennyi! Természetesen léteznie kell valaminek, ami a szexpartnerben magával ragad és vonz, még ha az csakis a testi adottságokra vonatkozik. De vannak helyzetek, amikor az a megállapítás, hogy a szex csak a testek érintkezését jelenti, nem bizonyul helytállónak. A szex nem csak testiségből áll, 90%-ban érzelmi töltetű, a fennmaradó 10% pedig biológiai indíttatású. Természetesen az emocionális töltet nem jelent feltétlenül szerelmet, csak a vonzás erőteljesebb megnyilvánulását. A szex bizalom kérdése, leginkább a nők esetében. Az esetek többségében nem bújnak ágyba olyasvalakivel, aki nem nyerte meg a bizalmukat, vagy akivel egy lehetséges kapcsolat reménye ne merülne fel.

A kapcsolatok - legyenek azok szerelmi vagy alkalmi kapcsolatok - életünk legmeghatározóbb tapasztalatait jelentik. Sokan a vonzás fogságába esnek és a kötelezettség nélküli alkalmi együttlét mellett döntenek. Ha már kötetlenségről van szó, sokakban felmerül a kérdés: hogyan viselkedjenek ilyenkor? Adják át magukat az önfeledt élvezeteknek és tegyék félre az érzelmeket? Lehetséges ez? Az érzelmek háttérbe szorulnak és helyüket átveszik az érzékek. A szex az szex, és ennyi. Ilyenkor mindenki hárít. Hiszen kötetlenségről és kötelezettség nélküli szexuális kapcsolatról van szó. Az egyik fél elhárítja a felelősséget, a másik meg a kötelezettséget. A férfiak többsége bonyodalmak és kötöttségek nélküli szexre vágyik. Tartós szexpartnert keresnek, aki csak a fizikai szükségletek kielégítésére fókuszál.

A szexualitás témakörében végzett megannyi kutatásokból kiderült, hogy minél több alkalmi kapcsolata volt valakinek házasságkötése előtt, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a házasságban szexuálisan elégedett legyen. Egy párkapcsolatnak nagyon biztos alapokra kell épülnie ahhoz, hogy egy harmadik szexpartner ne ingassa meg a kapcsolatot. Az alapgondolathoz visszatérve, tisztában kell lennünk azzal, hogy mire vágyunk, egy olyan kapcsolatra ahol a partnerek szeretik egymást, vagy egy olyan szabadidőpartnerre akivel csak egy közös találkozási pont van ami nem más, mint a szex.


„Szabadidőpartnerrel” való szexuális kapcsolat kötelezettség nélkül

Szabadidőpartnerrel” való szexuális kapcsolat kötelezettség nélkül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: