2009-10-01 16:56:11• hírek • Szatmar.ro

Szex, időtartam és minőség

Napjainkban egy olyan világban élünk, amikor a boldogságot egyre nehezebb megtalálni és egyre kevésbé elérhető. Soha nem vagyunk eléggé gazdagok, soványak és soha nem szeretkezünk eleget.

Vajon ez a kijelentés valóban helyálló? Úgy tűnik, hogy az emberek nem ámítják magukat amikor azt mondják, hogy a szex területén nem az időtartam, hanem a minőség a mérvadó. A szexualitás területén végzett felmérésekből kiderül, hogy egy aktus átlagosan 5 és 15 percig tart és nem egészen addig, mint amit a romantikus filmek ágyjelenetei sugallnak, ahol véget nem érő szexmaraton zajlik. Az öt perc hallatán sokan biztosan a fejükhöz kapnak...kissé kevés, mondhatjuk jogosan.

Ez cseppet sem meglepő, hiszen a férfiak átlagosan 7,5 perc alatt jutnak el a csúcsra. Ugyanez a nőkről nem mondható el. Amint azt tudjuk, a női lélek érzelemmel telített és hosszadalmas hancúrozásra vágyik. A kivétel ebben az esetben is erősíti a szabályt. A szexológusok azt javasolják, hogy az aktust megelőző egymásra hangolódásnak legalább 20-30 percesnek kell lennie. A gyakorlat azt mutatja, hogy maga az előjáték (ha van) és az aktus is 10-20 perc alatt lezajlik. Az igazsághoz az is hozzátartozik, ha átszeretnénk magunkat adni az érzelmeknek is, akkor az 5 és 15 perc vajmi kevésnek bizonyul. Itt azonban azt is le kell szögeznünk, hogy milyen a kapcsolat jellege. Szerelmes párról vagy alkalmi partnerről van szó? Bizonyos esetekben pl. ha a pár huzamosabb ideje nem látta egymást, akkor egy „gyors menet” sokkal jobb lehet, mint az elnyújtott enyelgés.

Ezúttal felejtsük el a számokat és az időt. Az ember úgy lett „alkotva”, hogy szinte mindig valami nagyobbat, ütősebbet akarjon és arra vágyjon ami huzamosabb ideig tart. Olykor a folyamatos keresés bűvkörébe vagy az örök elégedetlenség állapotába ragadunk. Ahhoz, hogy a kielégültség és beteljesülés érzését megtapasztaljuk, nem kell egy egész éjszakán át tartó aktusra törekednünk. A félreértések elkerülése végett tisztáznunk kell, hogy ez az idő csak az aktusra vonatkozik és az előjátékot valamint az utójátékot nem foglalja magába. De mit jelent a hosszú időtartam? Ami az egyik párnak kevés, az a másiknak sokat jelent. Egy biztos, a szexnek nem kell annál tovább tartania, mint amennyire éppen akkor és éppen ott szükségünk van. A szakértők is azt hangsúlyozzák, hogy nem csak a beteljesülés, az orgazmus számít, hanem az odáig vezető út. Valójában az aktus időtartamának vajmi kevés köze van az élvezet grandiózus mivoltához.

Úgy tűnik, hogy a pornográfiának sikerült félrevezetnie az embereket arra vonatkozóan, hogy mit jelent a szexualitás természetes és magától értetődő mivolta. A férfiaknak sok esetben az erotikus filmek lettek a „szexuális kultúra” fejlesztésének egyetlen forrásai, ugyanakkor egyesek hajlamosak megfeledkezni arról, hogy milyen is az amikor saját megérzéseik által vezérelve indulnak el egy nő testének felfedezésére.

Legyen szó gyors menetről, villámaktusról vagy szerelmeskedésről, maga a konkrét aktus csak a puzzle egyik része és a kielégítő együttlét a pár kapcsolatának milyenségétől függ ez pedig visszatükröződik abban is, ahogyan egymással foglalkoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: