2008-12-18 09:06:00• hírek • Csenteri Judit

Szétosztották a minisztériumokat

A Demokrata Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt egyenlő arányban osztották szét maguk között a 18 minisztériumot – tudhatjuk meg a mediafax.ro hírportál tájékoztatásából.

Ennek megfelelően a következő minisztériumok a Demokrata Liberális Párt irányítása alatt lesznek: a Pénzügyminisztérium, a Szállításügyi minisztérium, a Gazdasági minisztérium, a Nemzetvédelem minisztériuma, a Regionális Fejlődés minisztériuma, továbbá a Kommunikáció és Információs Társadalom minisztériuma, a Kultúr-minisztérium, a Turizmus-, valamint a Sport és Ifjúság minisztériuma.

A Szociáldemokrata Párt irányítása alá pedig a következő minisztériumokat osztották: a Munkaügyi minisztériumot, a Tanügy minisztériumot, az Egészségügy minisztériumot, a Mezőgazdasági minisztériumot, a Belügy- és Külügyminisztériumot, a Környezetvédelmi Minisztériumot, valamint a Kis- és Középvállalatok, s Üzleti Környezet Minisztériumát.

Traian Basescu államelnök nem avatkozott bele a minisztériumok szétosztásába, úgy gondolván, hogy ez a megválasztott kormányfő és a kormányra kerülő két párt felelőssége alá tartozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: