2015-11-05 01:54:28• hírek • Samsungsport.hu

Szétágyúzták az ágyúsokat a bajorok

Súlyos vereséget szenvedett a Bayern München otthonában az angol bajnokság második helyén álló Arsenal, amely azonban még így is kivívhatja a továbbjutást a csoportból, ha számára kedvezően alakulnak a csoport hátralevő meccsei. José Mourinho állását most még megmentette egy játékosa.

Az F-csoportban nagyon belekezdett a tartalékos Arsenal ellen a Bayern, amely több helyzetet is kidolgozott, mire a 9. percben Robert Lewandowski fejesével vezetést szerzett. Az Ágyúsok másodpercekre tudták csak megtartani a labdát, folyamatosan veszélyben forgott a kapujuk, Petr Cech többször is bravúrt bemutatva védett. De Thomas Müller közeli lövésénél már ő sem segíthetett, David Alaba hatalmas bombáját a szünet előtt pedig talán a világ egyetlen kapusa sem tudta volna kivédeni. A szünetre 3-0-ás előnnyel forduló Bayern a második félidő elejét is megnyomta egy kicsit, és a csereként beállt Arjen Robben is gólt szerzett rögtön az első labdaérintéséből, ezt követően viszont leült a meccs.

A cserék által is meggyengült Bayern ellen több helyzetet is kidolgozott az Arsenal, amely Olivier Giroud találatával legalább a becsületgólt összehozta az Allianz Arénában. A meccs végére megint a Bayern volt a jobb, Arjen Robben és Thomas Müller is kihagyott egy-egy 100%-os ziccert, ám a német csatár az utolsó percben azért lőtt egy újabb gólt, így végül 5-1-re győzött a Bayern München. Rossz hír az Arsenal számára, hogy a görög Olimpiakosz az utolsó percben lőtt góllal 2-1-re legyőzte a Dinamo Zágrábot a csoport másik meccsén, ezzel ugyanúgy 9 pontja van, mint a csoport élén álló Bayernnek. Ez azt jelenti, hogy ha a görögök akár csak egy pontot is szereznek a következő két meccsükön (a Bayern München, majd az Arsenal ellen), akkor biztos továbbjutók, az Arsenal pedig biztos kieső.

Az E-csoportban a Barcelona roppant magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a BATE Boriszov fölött, míg az AS Roma nagy csatában szerezte meg első győzelmét a csoportban a Bayer Leverkusen ellen, ezzel pedig életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

A G-csoportban Wilian megmentette José Mourinho állását. A Chelsea sokáig egy öngóllal vezetett a Dinamo Kijev ellen, ám a második félidőben kiegyenlítettek a vendégek, Wilian viszont egy hatalmas góllal végül megszerezte a három pontot a londoniaknak. A csoport másik meccsén a Porto 3-1-re győzött a Maccabi Tel-Aviv otthonában, ezzel pedig hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

A H-csoportban nagy harc lesz a második, még továbbjutást érő helyért. A Zenit simán nyert Lyonban, megőrizte 100%-os mérlegét, és biztos továbbjutó. A belga Gent viszont komoly kavarodást okozott azzal, hogy legyőzte hazai pályán a Valenciát, így bőven maradt még esélye a második hely megszerzésére (jelenleg két ponttal van lemaradva a hatpontos Valencia mögött).

A szerdai eredmények: 
F csoport:

Bayern München-Arsenal 5-1
gólok: Lewandowski 10., Th. Müller 29., 89., Alaba 44., Robben 55., ill. Giroud 69.
Olympiakosz-Dinamo Zagreb 2-1
gólok: F. Pardo 65., 90., ill. Ar. Hodzic 21.

E csoport:
FC Barcelona-BATE Boriszov 3-0
gólok:Neymar 30., 83. - az elsőt 11-esből, Suárez 60.
Roma-Bayer Leverkusen 3-2 
gólok: Szalah 2., Dzeko 29., Pjanic 81. - 11-esből, ill. Mehmedi 46., J. Hernández 51.

G csoport:
Chelsea - Dinamo Kijev 2-1
gólok: Dragovic 34. - öngól, Willian 83., ill. Dragovic 78.
Maccabi Tel-Aviv -Porto  1-3
gólok:
Zahavi 75. - 11-esből, ill. Tello 19., André 49., Layún 72.

H csoport:
Olympique Lyon-Zenit 0-2
gólok: Dzjuba 25., 58.
Gent-Valencia 1-0 gól:
Kums 49. - 11-esből

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: