2009-03-18 15:41:29• hírek • Parajdi Andrea

Szerződést kötünk, vagy nyilatkozunk

Más módot dolgozott ki a város arra, hogyan is ellenőrizze azokat a személyeket, akik nem fizetnek a szemétszállításért. A legújabb elképzelés szerint két lehetőség lesz: vagy szerződést kötünk, vagy leadjuk a nyilatkozatunkat, amellyel felvállaljuk a speciális illetéket, ellenkező esetben ugyanis komoly büntetésekre számíthatunk.

A városi tanács március 19-i, soros ülésén előterjesztésként szerepel a speciális szemétszállítás kérdése. Mint ismeretes hónapok óta arról zajlik a vita, hogyan lehetne Szatmárnémeti minden lakosát fizetésre bírni. -Az lenne a legkényelmesebb, ha mindenki szerződést kötne a Florisallal, azonban még mindig 35 ezren nem fizetnek ezért a szolgáltatásért. Tisztában vagyunk azzal, hogy a nyilatkozati kérelmek leadására való kötelezés nem a legmegfelelőbb módja volt egy adatbázis elkészítésének, ezért újabb elképzelést dolgoztunk ki, amely szerintünk eredményesen működhetne -mondja a polgármester.

Amennyiben csütörtökön a tanács jóváhagyja a határozattervezetet, két választási lehetősége lesz a szatmáriaknak: vagy szerződést kötnek a Florisallal, vagy pedig leadják a nyilatkozatukat és felvállalják a speciális illeték díját. Ilyés elmondta utólagosan fogják leellenőrizni a lakosságot a Florisal szerződései alapján, utána néznek melyek azok a házszámok, amelyekre nem kötöttek szerződést.

-A speciális illeték bevezetését követően 3-5 hónapon belül mindenki, aki megpróbál kitérni a szemétszállítás fizetése alól, megkapja a büntetéséről szóló értesítőt - magyarázza Ilyés.

A városi tanács március 19-i, soros ülésén előterjesztésként szerepel a speciális szemétszállítás kérdése.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: