2008-06-06 12:24:05• hírek • István Löchli

Ismét virágkarnevál Szatmáron

 A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezésre kerül a virágkarnevál.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség minden évben június 5-én megünnepli a parkok, valamint a nemzetközi Környezetvédelem Napját.

A tavalyi évben ez alkalomból egy hagyományteremtő ünnepséget szerveztek, ugyanis először volt Szatmárnémetiben virágkarnevál. Akkor több mint ezer ember vett részt a felvonuláson, szülők, gyerekek, civilszervezetek egyaránt.

Amint azt Békésy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója elmondta, a nagy sikerre való tekintettel idén is a parkok- és a környezetvédelem napja alkalmából június 8-án virágkarnevált szerveznek. A gyülekezés reggel 10-kor lesz a Megyei Múzeum előtt, majd a hivatalos megnyitón több száz lufit fognak felereszteni. A Florisal jóvoltából egy autó fel lesz díszítve virágokkal, majd megindul a menet a bélteki fúvószenekar valamint a mazsorettek vezetésével a környezetvédelmi ügynökség munkatársainak, iskolák, óvodák, civil szervezetetekkel, kíséretében egészen a város központjáig.

Ugyanakkor az iskolák óvodák standokat fognak felállítani a központi parkban, ahol a környezetvédelmi nap szellemében bemutatják tanintézetüket, valamint ugyanott a filharmónia művészei egy szabadtéri koncertet fognak adni.

L. I.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: