2018-12-19 13:08:21• hírek • Nagy Tímea

Szerkesztőségünkbe látogatott a Mircea Eliade Általános Iskola betlehemes csapata

Népi hagyományaink elevenednek meg minden alkalommal, mikor egy betlehemjáró társaság betér a szerkesztőségünkbe. Ezúttal a Mircea Eliade suli diákjai leptek meg minket előadásukkal.

Az ötödikesek kis csapata Mátyás Beáta osztályfőnöknővel érkezett a Szatmár.ro főhadiszállására. A gyors készülődést követően kezdetét vette az előadás, mely Krisztus eljövetelének történetét mutatta be közönségünk számára.

 

Műsorukban a versek és az énekszó mellett helyet kapott a humor is. Ahogyan népi tradícióink sem szűkölködnek a vidám rigmusokban, a nebulók sem fukarkodtak a mosolyra derítő sorokkal. A mosoly mellett helyet kapott a meghatottság érzése is. Nem mindennapi élmény az, mikor egyszerre tucatnyi gyermek őszinte szándéka türöződik a csillogó szempárokban. A negyed órás előadás utolsó akkordjaként előkerült a gitár. Egy ügyes zenészpalánta kísérte az utolsó éneket, mely Jézus Krisztus születésének örömét hirdette.

 

A karácsonyi köszöntőt az egész csoport együtt mondta el, sokszorozva ezzel a kívánságok szívből jövő szép szándékát.

 

Rövid üzenet Számotokra: Köszönjük szépen a néhol megható, ám vidám pillanatokkal teli élményt, melyet Veletek élhettünk át! Az előadásotok színvonalából kitűnik, milyen szorgosan készültetek. Tartsatok ki a betlehemjárásban, mert rengeteg embernek okoztok örömet a szürke hétköznapokban.

 

Találkozzunk jövőre is! Kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk mindnyájatoknak!

 

 

 

 

A Mircea Eliade Általános Iskola ötödikesei is ünnepi műsorral ajándékozták meg szerkesztőségünket! Köszönjük!

Posted by Szatmar.ro on Wednesday, December 19, 2018
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: