2008-06-30 10:58:04• hírek • Czinzel László

Torres Európa trónjára lőtte a spanyolokat

A spanyol válogatott kiváló játékkal, megérdemelten győzte le a németeket az EB döntőjében.

A labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében a százszázalékos Spanyolország és a legjobb „tornacsapat", Németország feszült egymásnak Bécsben - természetesen telt ház előtt.

A mérkőzés elején a német csapat játszott kezdeményezőbben, az első tíz perc egyértelműen Joachim Löw alakulatáé volt. A 8. percben Ballack szépen lógott meg a balszélen, beadására azonban senki nem érkezett. Egy perccel később Hitzlsperger lőtt ballal, kapásból, 16 méterről - Casillas könnyedén védett.

A 14. percben viszont már a spanyol szurkolók tapsolhattak: Iniesta adott be laposan balról egy visszacsel után, Metzelder lábáról gólveszélyesen pattant a kapu felé a labda, Lehmann azonban bravúrral szögletre mentett.

A 20. és a 23. percben Torres kétszer is fejjel veszélyeztetett, első bólintása még simán fölé szállt, másodjára azonban csak a jobb kapufa mentette meg a Nationalelfet a góltól.

Az első félóra végén teljesen átvette a játék irányítását Luís Aragones gárdája. A 31. percben Fabregas tetszetős lövését Lehmann még védte, két perc múlva azonban már nem volt menekvés: Xavi ugratta ki Torrest, aki nagyon harcosan lefutotta és lerázta magáról Lahmot, majd a pocsékul kimozduló Lehmann fölött lehelet finom megoldással a kapuba emelt, 0-1!

A félidő hajrájában is maradt a spanyol fölény, 45 perc után egygólos hispán előnnyel vonultak be az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészre agresszívebb német játékosokat vártak a szurkolók, viszont ezt nem láthatták viszont a pályán kedvenceiktől. Továbbra is a spanyol csapat uralta a játékot: az 53. percben Xavi lapos lövését paskolta szögletre Lehmann! A szöglet után Silva lőtt keresztbe a kapu előtt, Sergio Ramosnak nem sikerült sarokkal kapura piszkálnia a labdát.

Az 55. percben Torres ugrott ki a gólt megelőző helyzethez hasonlóan, de ezúttal Lehmann jól jött ki és felvette előle a labdát. Az 59. percben gyönyörű ibériai akció végén Sergio Ramos adhatott középre, de társai lemaradtak a beadásról.

Az első német lehetőség a 60. percben adódott: Ballack lőtt 16 méterről mellé. Három perc múlva Schweinsteiger lőtt kissé jobbról, de Klosét találta telibe...

A 67. percben egy bal oldali szabadrúgás után Sergio Ramos fejelhetett tisztán, Lehmann jó helyen állt, így reflexmozdulattal szögletre ütötte a labdát. A szöglet után Iniseta lőtt a kapura, a rövid saroknál álló Frings térddel mentett a gólvonal elől.

A 81. percben lenullázták a német védelmet a spanyolok: Güiza fejelt Senna elé, aki milliméterekkel maradt le a kapu előtt keresztbe suhanó labdáról.

Újabb gól a lefújásig már nem született, Spanyolország története során másodszor nyerte meg az Európa-bajnokságot, míg Németország ezüstéremmel térhet haza a kontinenstornáról.

www.samsungsport.hu


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: