2019-03-14 09:14:27• hírek • Bede Emőke

Szerinted mely szatmári beruházások megvalósítása a legfontosabb?

Januárban indította útjára a Világbank, a Metropolisz Övezetek Országos Szövetsége és az UrbanizeHub azt a kezdeményezért, melyben szeretnék felmérni a lakosság véleményét az egyes megyeközpontokban megvalósításra váró beruházásokról.

A Világbank adatai szerint Románia lakosságának 22 százaléka az ország nyolc legnagyobb városának területére koncentrálódik, s ezek az övezetek a román GDP-nek közel 53 százalékát adják. Mint az UrbanizeHub weboldalán olvasható, ezen adatok alapján kijelenthető, hogy ezeknek a régióknak megfelelő ütemben kell fejlődniük, az itt tapasztalható társadalmi és gazdasági problémákra pedig minél előbb megoldást kell találni.


Épp ezért létrehoztak egy internetes felületet, mely által az egyes városok lakói kifejthetik véleményüket és voksolhatnak az általuk legfontosabbnak ítélt beruházásokra. Az ide kattintva elérhető weboldalon a város kiválasztása után megjelennek a kilátásba helyezett projektek, a felhasználóknak pedig ezeket kell fontossági sorrendbe rendezniük saját belátásuk szerint.


Szatmárnémetit kiválasztva a következő beruházásokra szavazhatunk: a szatmári vasútállomás felújítása és modernizálása, emeletes parkolók építése, a Szatmár Megyei Könyvtár új székhelyének megépítése, a szatmári elkerülő út megépítése, a Szatmárnémetit és Zilahot összekötő transzregionális út megépítése, egy olimpiai uszoda megépítése, a régi központ homlokzatainak felújítása, egy többfunkciós rendezvénycsarnok megépítése, a Sárközújlak-Avasfelsőfalu-Máramarossziget-Dornavátra transzregionális út megépítése, és a Szatmárnémetit Nagyváraddal összekötő transzregionális út megépítése. A felhasználóknak ezt a 10 nagyszabású beruházást kell prioritási sorrendbe rendezniük. Az egész országra kiterjedő konzultáció eredményeit a szavazás lezárta, azaz március 22. után teszik közzé.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: