2019-02-24 10:03:43• hírek • Közlemény

Szeretnéd bejárni Magyarországot? Magyarságismereti Mozgótábor határon túli magyar fiataloknak

A kanadai székhelyű II. Rákóczi Ferenc Alapítvány immár 26. alkalommal szervezi meg Magyarságismereti Mozgótáborát határon túli magyar fiataloknak.

Mivel ez a program már igen komoly hagyománnyal rendelkezik, ezért valószínű sokaknak ismerősen cseng a neve. Ez nem is csoda, hisz az eddigi évek során részt vett táborozókból kialakult Rákóczi Családi Kör már több, mint háromezer főt számlál.

 

Az Alapítvány a külhoni magyar diákok megsegítéséért dolgozik, fő célkitűzése a magyarságtudat fenntartása a magyar származású ifjúságban világszerte, valamint azon akadályok lerombolása (félreinformálás, izoláció, stb.) melyek miatt nehezebbé vált az elszakított területeken élők összetartozása, az egymás szeretetére való nevelés, az élet a nyitottság és a tolerancia jegyében. Azért dolgoznak, hogy megértessék a fiatalokkal, a magyarság jövője nem a széthúzásban, hanem a nemzeti összetartozásban van.

 

A táborba 15-19 éves magyar diákok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a magyar történelem iránt és meg szeretnének ismerkedni az erdélyieken kívül Felvidék, Délvidék és Kárpátalja fiataljaival. A jelentkezéshez egy 2-3 oldalas pályázat, önéletrajz és ajánlólevél szükséges, melyeket az illető régió referensei bírálnak el. Több pályázati téma van, melyek közül választhat a jelentkező.

 

A táborban két csapatra oszlik majd a mintegy száz fiatal, akik két autóbusszal forgószínpadszerűen járják be Magyarország nevezetes történelmi helyszíneit. A résztvevők Miskolc, Pécs és Budapest városokban szállnak majd meg. A 2019. június 27 – július 8. között zajló tizenkét napos tábor minden költségét az Alapítvány finanszírozza.

 

A pályázatok beérkezési határideje április 6. (a postabélyegző dátuma, ám minden dokumentum elektronikus formában is elküldendő). Az illetékes referensek minden jelentkezőt levélben értesítenek a pályázatok elbírálását követően.

 

A tábor egyéni és csoportos érdekeiknek képviseletére ösztönzi a fiatalokat és teret biztosít a tehetségük kamatoztatására. A Rákóczi Családi Kör egymás megsegítését, felelősséget is jelent, emiatt a továbbtanulásban, ösztöndíjak keresésében, munkahely keresésében és számos egyéb területen segítik egymást a tagok, így egy egyedülálló rendszert formálva, mely az emberi erőforrásokra támaszkodva fenntartja önmagát.

 

Ahogy egyik volt résztvevő megfogalmazta:

"Vannak olyan dolgok az aprócska életünkben, amelyekre azt mondjuk „mérföldkő”. Persze teljes bizonyossággal csak akkor tudjuk őket így megnevezni mikor már réges-rég megéltük, és legalább egymilliószor átértékeltük ezeket a pillanatokat. A Rákóczi pontosan ilyen lehet számodra. Számomra az volt, számodra az lesz. Szeretnéd, hogy konkretizáljak? Hát íme: nem az étel, nem a szállás, nem a helyszínek, nem az előadások, nem a busz, hanem az emberek. Ha mégis muszáj lenne szavakba önteni, talán (az egymilliószoros átértékelés után) úgy fogalmaznám meg, hogy az őszinte, emberi, nyílt tisztaságuk az, ami naggyá teszi őket az én szememben. És a tiédben is azok lesznek. Hidd el, és írd meg azt a pályázatot!" (Molnár Eszter, Marosvásárhely)

 

Bővebb információkért látogassa meg a www.rakoczialapitvany.hu weboldalt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: